Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Velotūre "Ieminies par iecietību!" sasniedz Rīgu

Ilze Malaševska, 21.07.2009. 00:20

21.jūlijā velotūre "Ieminies par iecietību!" sasniedz Rīgu. Vērmanes dārzā laikā no plkst. 13.00 līdz 19.00 notiks muzikālu un māksliniecisku izklaidējošu un izglītojošu pasākumu virkne, kuras mērķis ir sabiedrību aicināt vairot iecietību. Pasākumos aicināts piedalīties ikviens pilsētas iedzīvotājs vai tās viesis.

Dienas pasākumus piepildīs vairākas informatīvas un izglītojošas aktivitātes. Plkst. 13.30 tiks dots starts orientēšanās sacensībai "Atrodi iecietību", kas norisināsies Rīgas centra un Vecrīgas rajonā. Paralēli tam uz Vērmanes dārza estrādes kāps Latvijas jaunie izpildītāji, tostarp tādas grupas kā "Keksi", "Them Lemons" un "The Picture", deju kolektīvi un mākslinieki no improvizācijas teātriem.

Paralēli koncertam un orientēšanās sacensībām, darbosies telts, kurā kopā ar Latvijas jaunajiem māksliniekiem, tostarp Kristianu Brekti un Mareku Ruskuli, būs iespējams izveidot pašiem savu "Iecietības – draudzības sirdi" un piedalīties "Siržu izsolē", kas norisināsies pasākuma noslēgumā. Izsolē iegūtie ziedojumi tiks ieguldīti Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes projektā "Radošās darbnīcas". Jaunākajiem pasākuma dalībniekiem būs iespējams zīmēt un krāsot kopā ar kaķi Indriķi XIII, kā arī pildīt krustvārdu mīklas un veikt dažādus atjautības uzdevumus. Savukārt pieaugušie varēs saņemt informāciju par diskriminācijas jautājumiem.

Rīgu velotūre "Ieminies par iecietību!" sasniegs savā septītajā dienā – tas ir velotūres viduspunkts. Jau veikts pusceļš un kopumā velotūres tematiskie pasākumi būs notikuši jau piecās Latvijas pilsētās – Rēzeknē, Pļaviņās, Cēsīs, Valmierā un Ogrē. Kā nākamā pieturvieta 22. jūlijā paredzēta Dobele. 27 Eiropas valstīs tiek īstenota Eiropas Komisijas Nodarbinātības, sociālo lietu un vienādu iespēju ģenerāldirektorāta informatīvā kampaņa "Par dažādību. Pret diskrimināciju". Šīs kampaņas ietvaros tiek atbalstīta arī LSKJ rīkotā iecietības velotūre.

Īsa pasākuma programma Rīgā

13.00 pasākuma atklāšana.
13.30. – 17.00 orientēšanās sacensība "Atrodi iecietību!"
14.00 – 17.00 "Iecietības – draudzības siržu" veidošana mākslinieku teltī ar Latvijas jaunajiem māksliniekiem
17.00 – 17.30 "Siržu izsole" (vada Valdis Melderis)
18.00 – 18.30 orientēšanās sacensības "Atrodi iecietību!" dalībnieku apbalvošana
19.00 - pasākuma noslēgums.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV