Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Pasaules čempionāts motofrīstailā atgriežas Latvijā

Ģirts Avotiņš, 04.09.2009. 09:27 | komentāri (1)

Rīga trešo gadu pēc kārtas ir iekļauta Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) motofrīstaila pasaules čempionāta kalendārā, un 2008. gadā FMX Latvijas Grand Prix tika atzīts par vislabāk noorganizēto moto frīstaila pasaules čempionāta posmu. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad sacensības "Arēnā Rīga" notiks tikai vienu dienu – 10. oktobrī, un vēl tikai nedēļu, līdz 10. septembrim, biļetes uz šīm elpu aizraujošajām sacensībām, kurās motosportisti demonstrē galvu reibinošus trikus, ir iespējams iegādāties par īpaši izdevīgu cenu.
Pasaules čempionāts motofrīstailā atgriežas Latvijā

FMX Latvijas Grand Prix būs Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) moto frīstaila pasaules čempionāta 8. posms un tajā par vērtīgajiem čempionāta punktiem sīvi cīnīsies visi šī brīža spēcīgākie pasaules čempionāta dalībnieki, jo tik saspīlēta situācija čempionāta kopvērtējumā vēl nekad nav redzēta – otro un ceturto vietu šķir tikai trīs punkti, bet čempionāta līdera, pagājušā gada čempiona Remī Bizāra kontā ir tikai par trīspadsmit punktiem vairāk kā tuvākajam sekotājam, kas nozīmē, ka viņš līdera pozīcijas var zaudēt viena posma laikā.

Šobrīd dalību FMX Latvijas Grand Prix ir apstiprinājuši visi motosportisti, kuri atrodas čempionāta kopvērtējuma pirmajā astotniekā, kas nozīmē, ka šie sportisti gatavojas izpildīt solījumu atgriezties, ko latviešu līdzjutējiem deva pēc pagājušajām sacensībām Rīgā, kā arī par pozīcijām čempionāta kopvērtējumā cīnīties līdz galam. Šo sportistu vidū ir arī čehs Libors Podmols, kurš jau pagājušajā gadā kļuva par Latvijas skatītāju favorītu.

Līdzīgi kā iepriekšējos divos gados, visaizraujošākos un neiedomājamākos trikus ar motocikliem būs iespējams vērot frīstaila sacensību laikā, taču kā vienmēr aizraujošas būs arī "Whip" sacensības, kurās sportisti lēciena laikā centīsies maksimāli sagriezt motociklu uz sāniem, kā arī augstlēkšanas sacensības, kurās pagājušajā gadā beļģis Žils Dežo uzstādīja jaunu Rīgas rekordu – 8,6 metrus.

FMX Latvijas Grand Prix 10. oktobrī "Arēna Rīga" notiks, pateicoties Rīgas domes, kompāniju "Binders", "Cramo", "Arčers" un partijas "LPP/LC", kā arī informatīvo atbalstītāju "TVNET", "LNT", "SWH", "SWH+", "TV5", "Labvakar", "Apex Media", "eSports" un "Moto-X" atbalstam.

Vairāk informācijas par FIM moto frīstaila MX pasaules čempionātu iespējams atrast oficiālajā mājas lapā: www.ifmxf.com, kā arī FMX Latvijas Grand Prix oficiālajā mājas lapā: www.fmxlatvia.lv. Biļetes uz šīm sacensībām iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" www.bilesuserviss.lv kasēs, kur tās līdz 10. septembrim tiek pārdotas par īpaši pievilcīgu cenu.

Foto: Jānis Barbars

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV