Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

FMX Latvijas Grand Prix pirmo reizi startēs Krievijas sportists

Ģirts Avotiņš, 06.10.2009. 23:13

Īsi pirms Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) motofrīstaila pasaules čempionāta Latvijas posma, kas 10. oktobrī notiks "Arēnā Rīga", ir notikušas izmaiņas Rīgā gaidāmo sportistu sastāvā, un pirmo reizi motofrīstaila pasaules čempionāta vēsturē dalībnieku sastāvā ir iekļauts kāds Krievijas sportists – Rīgā ieradīsies Aleksejs Koļesņikovs.
FMX Latvijas Grand Prix pirmo reizi startēs Krievijas sportists

Aleksejs Koļesņikovs ir pieredzējušākais Krievijas motofrīstaila sportists, kurš šo sporta veidu savā dzimtenē aizsāka popularizēt 2005. gadā. Divdesmit piecus gadus jaunais Krievijas sportists, kurš ir ieguvis kompānijas "Red Bull" atbalstu, līdz šim ir piedalījies "Red Bull X-Fighters Exhibition Tour" un dažādos citos šovos Krievijā, kā arī 2007. gadā ir viesojies Ķeguma mototrasē "Zelta Zirgs", kur notika FMX paraugdemonstrējumi. FMX Latvijas Grand Prix būs pirmās nopietnās sacensības jaunajam Krievijas sportistam.

Vēl viens pārsteigums Latvijas motofrīstaila faniem un FMX Latvijas Grand Prix skatītājiem būs norvēģa Andrē Villa atgriešanās motofrīstaila pasaules čempionātā. Talantīgais norvēģis pēc 2008. gada rudenī gūtās traumas izlēma šogad piedalīties tikai "Red Bull X-Fighters" sacensībās, taču īsi pirms FMX Latvijas Grand Prix piepeši paziņoja par savu dalību tajā.

Rīgā kopā ar Krievijas un Norvēģijas labākajiem FMX sportistiem ieradīsies arī šī gada motofrīstaila pasaules čempionāta septiņi spēcīgākie sportisti – pagājušā gada čempions, francūzis Remī Bizārs, spānis Hose Mirales Garsia, amerikānis Brodijs Vilsons, Latvijas skatītāju favorīts, čehs Libors Podmols, franūzis Braiss Izo, vācietis Fabians Bauersačs, itālis Masimo Biankončinī, kā arī čempionāta 9. un 10. vietas īpašnieki, vācieši Fredijs Peters un Hanes Akermans.

FMX Latvijas Grand Prix 10. oktobrī "Arēna Rīga" notiks, pateicoties Rīgas domes, Rīgas Brīvostas pārvaldes, kompāniju: "Binders", "Cramo", "Arčers", "Red Bull" un partijas "LPP/LC", kā arī informatīvo atbalstītāju "TVNET", "LNT", "SWH", "SWH+", "TV5", "Apex Media", "eSports" un "Moto-X" atbalstam.

10. oktobrī "Arēna Rīga" durvis skatītājiem tiks atvērtas no pulksten 17:00 un līdz sacensību sākumam, pulksten 19:00 skatītājiem "Pit Party" ietvaros būs iespēja tikties ar sportistiem un saņemt autogrāfus.

Vairāk informācijas par FIM moto frīstaila MX pasaules čempionātu iespējams atrast oficiālajā mājas lapā: www.ifmxf.com, kā arī FMX Latvijas Grand Prix oficiālajā mājas lapā: www.fmxlatvia.lv. Biļetes uz šīm sacensībām iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" www.bilesuserviss.lv kasēs.

Foto: Jānis Barbars

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV