Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

"Sporta attīstības centrs" sadarbībā ar SEB Studentu Basketbola Līgu

"Sporta attīstības centrs" sadarbībā ar SEB Studentu Basketbola Līgu, 24.03.2010. 08:11

Otrdienas vakarā SEB Studentu Basketbola līgas (SBL) pirmajā pusfināla spēlē Latvijas Universitātes (LU) studenti dramatiskā spēles izskaņā ar 75:74 pārspēja pērnā gada uzvarētājus Biznesa augstskolu "Turība" (BAT).

Abas komandas regulārā čempionāta laikā bija tikušās divreiz un uzvaras dalīja uz pusēm - pirmajā spēlē ar 81:79 pārāki bija BAT, bet otrajā mačā LU revanšējās ar 88:75. Vakar LU aizvadīja lielisku spēli, cīņā par vietu pusfinālā ar 99:72 pārspējot RSU un viss liecināja, ka viegli neklāsies arī pērnās sezonas čempioniem BAT. Spēli veiksmīgāk iesāka "Turība", kas pirmajās desmit minūtēs kontrolēja notikumus laukumā, iegūstot nelielu pārsvaru un ceturtdaļu noslēdza ar piecu punktu pārsvaru. Nākamajā ceturksnī BAT spēja nosargāt vadību un puslaiku noslēdza ar 41:38. Spēles raksturs mainījās trešajā ceturtdaļā, kad pakāpeniski iniciatīva pārgāja LU rokās, kas ceturtdaļas otrajā pusē beidzot izvirzījās arī vadībā - 60:57. Spēles izšķirošajās desmit minūtēs LU prata nosargāt uzvaru - lai gan BAT pretiniekus gandrīz panāca, tomēr spraigā spēles izskaņā LU izrādījās nedaudz pārāki - 75:74.

SEB Studentu Basketbola līgas (SBL) otrajā pusfināla spēlē Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) komanda ar 72:64 pārspēja Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmiju (LSPA), iekļūstot finālā, kur rīt spēlēs ar Latvijas Universitāti (LU). Šīs sezonas regulārajā čempionātā abas komandas uzvaras dalīja uz pusēm. Abi mači izvērtās ļoti spraigi. Pirmajā spēlē uzvarēja LSPA (71:68), bet otrajā LLU revanšējās (90:89). Pirmo puslaiku labāk aizvadīja LSPA komanda, kas ieguva nelielu pārsvaru un pirmo puslaiku noslēdza ar +5 (37:32). Par spēles lūzuma punktu kļuva trešais ceturksnis, kas LSPA ilgāku laiku nespēja gūt ne punkta, ko sekmīgi izmantoja LLU, panākot pretiniekus un pārņemot vadību. Trešo desmitminūti LLU noslēdza ar 60:56, bet mazrezultatīvajā pēdējā ceturtdaļā vēl nedaudz attālinājās, izcīnot panākumu ar 72:64.

Trešdien SEB SBL čempionāta finālspēlē plkst. 20:00 LLU sacentīsies ar LU, bet LSPA plkst. 18:00 sacentīsies par trešo vietu ar pērnās sezonas čempioniem Biznesa augstskolu "Turība" (BAT).

Papildu informācija:

sportacentrs.com

www.sbl.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV