Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Tuvojas „Lāses Kauss 2010” finālsacensības

Lilita Mitrofanova, 15.04.2010. 09:48

Noskaidrotas komandas, kuras pārstāvēs savus novadus, pilsētas „Lāses Kauss 2010” finālsacensībās, kas norisināsies 24.aprīlī, Rīgā, Olimpiskajā „Skonto” hallē.
Tuvojas „Lāses Kauss 2010” finālsacensības

Šogad Latvijas Volejbola federācija (LVF) sadarbībā ar AS „Rīgas piena kombināts” un Rīgas Domes atbalstu „Lāses Kausa” sacensības organizē jau devīto reizi. Deviņu gadu laikā tās ir kļuvušas par masveidīgākajām un populārākajām vispārizglītojošo skolu sacensībām Latvijā. Pirmajās „Lāses Kausa” finālsacensībās piedalījās 66 komandas, savukārt šogad finālsacensībās piedalīsies 106 komandas.

Sacensības ir sadalītas divos posmos – pirmais posms jeb atlases kārta notiek pilsētās un novados, 2.posms - finālsacensības, kurās piedalīsies 1.posma labākās komandas divās vecuma grupās zēniem un meitenēm. Šogad pirmā posma sacensības norisinājās no 1.marta līdz 1.aprīlim un tajās piedalījās 539 komandas no 240 skolām (5230 dalībnieki). Šajā posmā tika pārstāvēti 44 novadi un Rīgas pilsētas 6 priekšpilsētas. Atlases kārtas 106 labākās komandas, kopskaitā 1166 dalībnieki, izcīnīja tiesības startēt „Lāses Kauss 2010” finālsacensībās.

„Lāses Kausa” ietvaros tika izvirzītas trīs nominācijas: 

1.nominācija - 3 skolas, kuras startējušas ar lielāko komandu skaitu 1.posma sacensībās, 

2.nominācija - 3 skolas, kuras pārstāvētas ar lielāko komandu skaitu finālsacensībās,

3.nominācija - Rīgas priekšpilsēta, kura 1.posma sacensībās piedalījās ar lielāko komandu skaitu. 

Pirmajā nominācijā tiks apbalvotas Dundagas vidusskola (11 komandas), Dagdas vidusskola (9 komandas) un Aizputes vidusskola (7 komandas). Otrai nominācijai ir izvirzīti 6 pretendenti - Liepupes vidusskola, Aizputes vidusskola, Rīgas 3. ģimnāzija, Zvejniekciema vsk., Dundagas vidusskola un Varakļānu vidusskola (no visām pa 3 komandām). Saskaņā ar „Lāses Kausa” nolikumu, tiks apbalvota tā skola, kura pēc finālsacensību rezultātiem būs augstākā vietā, savukārt trešajā nominācijā tiks apbalvots Rīgas Kurzemes rajons, kurš pirmā posma sacensībās piedalījās ar 46 komandām.

Vienās no pirmajām „Lāses Kausa” sacensībām piedalījies arī pludmales volejbolists, Pekinas Olimpisko spēļu dalībnieks Aleksandrs Samoilovs, kurš šāda veida sacensības uzskata par labu iespēju jaunajiem volejbolistiem: ““Lāses Kauss” ir lieliska iespēja izjust sacensību garšu arī tiem, kas nespēlē volejbolu profesionālā līmenī. Šis turnīrs jauniešiem patīk, jo tur ir ne tikai daudz cilvēku, jauni iespaidi, bet arī dažādas ar volejbolu nesaistītas aktivitātes.”

Kā katru gadu, „Lāses Kausa” finālsacensībās to dalībniekiem paralēli Kausa izcīņai, būs iespēja aktīvi iesaistīties un sevi pierādīt dažādās atrakcijās, konkursos un tml..

Vairāk informācijas par 1.posma un finālsacensību dalībkomandām var atrast LVF mājas lapā

http://www.volejbols.lv/jaunatne/1933 

Foto: Vladislavs Punculs

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV