Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"SEB MTB maratona" 4.posmā Tukumā pirmo uzvaru izcīna Kristofers Rācenājs

SEB MTB maratona Preses dienests, 12.07.2010. 09:32

Svētdien, 11.jūlijā, "SEB MTB maratona" 4.posmā Tukumā „AXA maratona" 61 km garajā distancē ātrākais milzīgā svelmē bija Kristofers Rācenājs.
"SEB MTB maratona" 4.posmā Tukumā pirmo uzvaru izcīna Kristofers Rācenājs

24 gadus vecais „Rietumu-Delfin" komandas dalībnieks finišēja kopā ar savu bijušo komandas biedru, Latvijas čempionu Alekseju Saramotinu, kurš pārstāv „Pro-Tour" komandu „HTC-Columbia".

Sacensībās 30 grādu karstumā, kurās dalībniekiem bija jāpievar arī divi stāvi kāpumi Milzu kalnā, trešo vietu izcīnīja sezonas kopvērtējuma līderis Alans Orass („Rietumu-Delfin"), kurš abiem bēgļiem finišā zaudēja 38 sekundes.

Starp U-18 junioriem ātrākais bija Deins Klūga, bet otro vietu šajā vecuma grupā izcīnīja un zilo „Shimano" junioru līdera krekliņu saglabāja Andris Vosekalns.

Komandu konkurencē jau trešo posmu pēc kārtas uzvarēja „Rietumu-Delfin" vienība, un tā nostiprināja arī līderpozīcijas sezonas kopvērtējumā.

Kristofers Rācenājs: „Kad aizgājām otrajā aplī sākumā viens atrāvos no grupas, bet nedaudz vēlāk piebrauca arī Aleksejs (Saramotins).

Motjam (Alekseja Saramotina iesauka) uzvara šoreiz nebija tik svarīga, un viņš man to brālīgi atdeva. Šogad tā man ir pirmā uzvara un tāpēc liels prieks par to.

Trase bija laba, bija arī karsti, taču man šādi laika apstākļi diezgan labi patīk. Iespējams esmu jau pakāpies uz otro vietu kopvērtējumā, bet līderi Alanu Orasu vēl nevaru un arī negribu apsteigt, jo viņš taču ir mans komandas biedrs."

Sieviešu konkurencē 3.uzvaru Tukumā izcīnīja kopvērtējuma līdere - Ivanda Eiduka („Rietumu-Delfin"), kura cīņā par uzvaru pārliecinoši apsteidza Latvijas čempionāta bronzas medaļas ieguvēju – Līgu Šmiti („VW-Valmiera") un Andu Savļenko (NN-Sporta klubs).

„Fastum Tautas braucienā" 31 km distancē ātrākie Tukuma posmā bija mājinieks - Jānis Ozols un Dana Rožlapa („Gary Fisher/Pūre Food").

Pavisam sacensībās startēja 1860 dalībnieku un sacensību organizatori izsaka milzīgu pateicību visiem sacensību dalībniekiem, par izturību šajos ekstremālajos laika apstākļos Tukuma posmā.

Vairāk informācija: www.velo.lv

Foto: Z. Zālmanis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV