Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Provento sportists Roberts Vītols noslēdz autokrosa sezonu ar uzvaru

Provento Racing, 30.08.2010. 17:03

Provento Racing sportists Roberts Vītols svētdien sporta kompleksā 333 izcīnīja uzvaru Beta bagiju LAF Bērnu kausa izcīņas pēdējā posmā. Līdz ar šo sacīksti Roberts noslēdzis sezonu autokrosa sacīkstēs, savukārt nākamie plāni šogad saistīti ar sportista startiem kartingā Latvijas čempionātā un starptautiskajās sacensībās.

Roberts Vītols svētdien 333 trasē uzvarēja visos braucienos – laika kontrolē, trīs kvalifikācijas braucienos un finālā. Perfekts sezonas noslēgums Provento Racing braucējam un komandai rada labi padarīta darba sajūtu. Komandas vadītājs Uģis Vītols skaidro: „Pirms sacīkstes izdarījām visu, kas bija iespējams, lai radītu šo simtprocentīgo rezultātu. Jāatzīst, ka konkurentiem bija ļoti grūti mūs apturēt un, kā rāda skaitļi, tas nevienam tā arī neizdevās. Arī pēdējā posmā bija vērojami ļoti blīvi rezultāti starp braucējiem, kas nozīmē, ka konkurence paliek arvien nopietnāka. Tāpēc mūsu sekundi lielais pārsvars laika kontroles aplī ir labs sasniegums un ir rādītājs, ka esam uz pareizā ceļa tehnikas un braucēja attīstībā."

Tendence – sekundes pārsvars vienā aplī – saglabājās visas dienas garumā, vienīgi finālbraucienā Roberts Vītols ļāva pietuvoties jaunajam sezonas uzvarētājam Kristiānam Rihteram. Uģis Vītols: „Finālā Roberts palika lēnāks vienā no pagriezieniem, jo tajā bija šķērslis, kas varēja sabojāt tehniku un no šādām lietām mūsu braucējam ir bail. Tas radīja iespēju pietuvoties Kristiānam Rihteram, taču uzvaru izdevās nosargāt. Apsveicu Kristiānu un viņa komandu ar uzvaru šajā sezonā kopvērtējumā! Novēlu, lai pirmais numurs uz mašīnas nav pārāk liels spiediens komandai nākamajā sezonā – jāatzīst, mēs šogad to izjutām, jo mums tika pievērsta pastiprināta konkurentu uzmanība."

Provento Racing atlikušajā sezonas daļā koncentrēsies kartinga aktivitātēm. 18. septembrī Kandavā notiks Latvijas kartinga čempionāta pēdējais posms, bet nedēļu vēlāk Robertam Vītolam būs iespēja startēt pirmajās sacīkstēs ārpus Latvijas, jo tiek plānots apmeklēt sacīkstes Igaunijā. Kopā ar igauņu speciālistiem tiek spriests par iespēju aizvadīt sacensības arī Itālijā.

Robertam Vītolam sezonas otra puse izdevusies veiksmīga. Debijas sacīkstēs kartingā gūta viena trešā vieta un viena uzvara, savukārt Beta bagiju cīņās sasniegtas uzvaras divos pēdējos posmos. Tā kā Provento Racing braucējs bija spiests izlaist divas Beta bagiju sacīkstes, kopvērtējumā izcīnīta piektā vieta.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV