Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Provento Racing braucējs Roberts Vītols noslēdz sezonu ar uzvaru

Provento Racing, 12.10.2010. 12:58

Astoņgadīgais Roberts Vītols noslēdzis 2010. gada autosporta sezonu, aizvadot sacensības kartingā un autokrosā. Provento Racing sportists aizvadījis Baltijas kausa posmu, kā arī 60 apļu izturības braucienu kartingā Igaunijā, un uzvarēja autokrosa Beta bagiju klases sacīkstē 333 trasē. Sezona noslēgta ar patīkamām emocijām un apziņu, ka jaunais sportists guvis izcilas zināšanas abos atšķirīgajos sporta veidos.
Provento Racing braucējs Roberts Vītols noslēdz sezonu ar uzvaru

Septembra beigās Igaunijā, Aravetes trasē Roberts Vītols piedalījās Baltijas kartinga kausa posmā, bet dienu vēlāk turpat startēja izturības sacīkstē, kurā Vītola pārstāvētai Micro klasei jāveic 60 apļi, kuru laikā vismaz vienu reizi jāveic boksu apmeklējums degvielas uzpildei. Kartinga cīņas aizvadītas bez statistiski spilgtiem rezultātiem, taču sportists un komanda guva neatsveramu pieredzi, kas noderēs turpmākajām cīņām.

Baltijas kausa posmā Vītols aizvadīja savu pirmo sacīksti ārpus Latvijas, kas jaunajam braucējam bija liels izaicinājums. Igaunijas sacensības izceļas ar kuplu dalībnieku skaitu jaunāko braucēju klasēs un sīvām cīņām un kontaktiem, pasākumi ir ļoti kvalitatīvi. 20 dalībnieku konkurencē Provento Racing sportists sasniedza 13 vietu.

Nākamajā dienā turpat Aravetē bija jāaizvada 60 apļu izturības sacīkste, kas bija Latvijas sportistam jauns autosporta elements. Gandrīz stundu garā brauciena laikā sportistam jāaizvada vismaz viens obligāts boksu apmeklējums, kura laikā jāuzpilda degviela, ne mazākā tilpumā par vienu litru. Tā kā smidzināja lietus, sportistiem bija jāstartē ar lietus riepām. Tā kā Robertam Vītolam ir laba pieredze autokrosa Beta bagiju klasē, braukšana slīdamības apstākļos bija sportista trumpis kartinga sacīkstē. Tā kā kvalifikācijas rezultāts nebija labs, braucējam bija jāatgūst pozīcijas tiešā cīņā ar konkurentiem. Tas izdevās lieliski un brauciena laikā Roberts Vītols nonāca astotajā vietā. Diemžēl ar vēl viena Latvijas sportista Mihaila Budovska palīdzību Robertam nācās zaudēt pozīcijas – negaidītais kontakts atsvieda Provento Racing pilotu uz pēdējām pozīcijām. Sacīksti gandrīz izbojāja arī priekšējā riepa, kas sāka laist gaisu. Lai gan Igaunijas komandas speciālisti uzskatīja, ka sacīkste ar to ir beigusies, talkā nāca autosportā pieredzējušais Roberta tēvs Uģis Vītols, kuram uz pitstopu zonu bija paņemts līdzi rezerves ventilis, kas brauciena laikā tika nomainīts mazāk nekā trīs minūtēs.

„Lai gan Igaunijas sacensības nesagādāja izcilus rezultātus, mājās braucām ļoti gandarīti," saka Uģis Vītols. „Pirmajā dienā guvām pamatīgu mācību braukšanai ar lielu konkurentu skaitu, bet izturības sacīkste bija vienreizēja pieredze, turklāt guvām apliecinājumu savai meistarībai – mums bija ātrs obligātais boksu apmeklējums, kas iekļuvis visas sezonas Igaunijas ātrāko pitstopu top-10 sarakstā. Turklāt arī ar negaidītiem defektiem, kā riepas plīsums, tikām galā veiksmīgi, lai arī dažs tobrīd domāja, ka izstāsimies. Jāņem vērā, ka no trim Latvijas sportistiem, kas startēja šajā sacīkstē, Roberts uzrādīja otro labāko laiku – piekāpās vienīgi Valteram Zviedrim, bet bija labāks par Mihailu Budovski. Žēl, ka šādā sacīkstē jāpiedzīvo sadursme, no kuras varēja izvairīties, tieši ar Latvijas sportistu! Kopumā šādas sacīkstes pieredzi iesaku ikvienam, kurš vēlas, lai viņa bērns startē labi un uzrāda augstus rezultātus autosportā, lieliska skola!"

Pagājušajā sestdienā 333 trasē pie Rīgas notika Beta bagiju sacīkste. Šī bija sacensība, kas netika vērtēta kopvērtējuma cīņās, tomēr ļāva vēlreiz satikties sportistiem un komandām. Provento Racing braucējs Roberts Vītols bija ātrākais visas dienas garumā un guva uzvaru. Uģis Vītols komentē: „Autokrosa cīņu aizvadījām bez aizķeršanās, Roberts uzlabojis braukšanu trasē, mašīnu izdevās noregulēt atbilstoši laika un trases apstākļiem – patīkams sezonas noslēgums! Ļoti spēcīgs konkurents izveidojies šogad debitējušais Daniels Špaks – domāju, ka viņš būs viens no galvenajiem favorītiem nākamajā sezonā! Taču aug un progresē visi braucēji."

Provento Racing komanda izskata iespēju pirms Ziemassvētkiem aizvadīt Nīderlandes ziemas kartinga čempionāta sacīksti. Tā būtu labs turpinājums mācību procesam, kas veiksmīgi iesākts, debitējot kartingā 2010. gadā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV