Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

FMX Latvijas Grand Prix jaunums – paralēlās frīstaila sacensības "Race & Style"

Ģirts Avotiņš, 09.09.2010. 16:56

Šoruden, 23. oktobrī, Arēna Rīga ceturto gadu pēc kārtas viesosies pasaules spēcīgākie motofrīstaila speciālisti, kuri Latvijas Grand Prix laikā, demonstrējot neticamus trikus ar motocikliem, sacentīsies par Pasaules čempionāta punktiem. Šī gada sacensības iezīmēsies ar jaunu papildu sacensību disciplīnu – "Race & Style" – paralēlajām motofrīstaila sacensībām.
FMX Latvijas Grand Prix jaunums – paralēlās frīstaila sacensības "Race & Style"

Iepriekšējos gados Latvijas motofrīstaila līdzjutēji Latvijas Grand Prix laikā varēja sekot līdzi augstlēkšanas un "Whip" papildsacensībām, taču šogad to aizstās daudz interesantāka un spraigāka disciplīna. Paralēlās motofrīstaila sacensības "Race & Style" ir motokrosa un motofrīstaila apvienojums – starts tiek dots diviem braucējiem vienlaicīgi, un tie sacenšas gan uz ātrumu, gan triku veikšanas precizitāti. Šīs disciplīnas šokējošākais mirklis parasti ir tad, kad abi trasē esošie sportisti trikus gaisā veic vienlaicīgi, kas šķietami mazajā arēnā liekas tikpat kā neiespējami. Šī disciplīna Pasaules motofrīstaila čempionātā šogad ir ieviesta pirmo reizi un sacensības tajā nenotiek katrā posmā. Taču, ņemot vērā Latvijas Grand Prix prestižu, kā arī Latvijas skatītāju atsaucību, čempionāta organizatori ir nolēmuši šīs papildu sacensības iekļaut arī Rīgas posma dienas kārtībā.

Kā jau ierasts Rīgā notiks sacensības arī moto augstlēkšanas disciplīnā. Rīgas posma moto augstlēkšanas rekords – 8,6 metri – pieder beļģim Žilam Dežo, kurš to sasniedza 2008. gadā. Iespējams, ka jau šogad šo rekordu kādam izdosies pārsniegt, jo, piemēram, Latvijas līdzjutēju mīlulim, čeham Liboram Podmolam, pagājušā gada nogalē Čehijas Grand Prix izdevās sasniegt 10 metru atzīmi.

Biļetes iepriekšpārdošanā ir pieejamas Biļešu Serviss kasēs visā Latvijā. Tikai līdz 10. septembrim līdzjutēji tās var iegādāties par akcijas cenu, kas ir par 20 – 30% zemāka.

Latvijas Grand Prix 2010. gada 23. oktobrī Arēnā Rīgā notiks, pateicoties Rīgas domes, Latvijas Krājbankas, Kurt Koenig, Arčers, Binders, Nākotne, Latvijas Dzelzceļs, Cēsu Alus un Santeko atbalstam, kā arī informatīvajiem sponsoriem LNT, TV5, Novo News, Radio SWH, SWH+, SWH Rock, DELFI, SportaCentrs, Kurzemes Radio, Adrenalin un Moto-X informatīvajam atbalstam.

Plašāku informāciju par FMX Latvijas Grand Prix iespējams atrast www.fmxlatvia.lv, kā arī www.ifmxf.com

Foto: Jānis Barbars / www.rallyemotions.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV