Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Ķegumā noskaidros Baltijas jūras reģiona spēcīgākos motokrosistus

Artis Grinbergs, 08.04.2011. 15:21

Kā iepriekš ziņots, svētdien, 10.aprīlī motocentrā „Zelta Zirgs" notiks starptautisks motokross „Baltijas jūras Izaicinājums Kauss".
Ķegumā noskaidros Baltijas jūras reģiona spēcīgākos motokrosistus

Pēc organizatoru aplēsēm sacensībās varētu piedalīties līdz pat 200 sportistiem no sešām valstīm. Vairāk kā 70 (!) sportistu dalībai sacensībās pieteikušies no Somijas, 30 – no Igaunijas, kā arī par uzvarām cīnīsies sportisti no Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, protams, būs plašs sportistu loks arī no Latvijas, kā arī, iespējams, uz sacensībām ieradīsies sportisti no Ukrainas un Zviedrijas.

Skatoties pēc reģistrēto sportistu uzvārdiem, redzam, ka dalībnieku sastāvs ir ļoti viengabalains. Katrā klasē ir vismaz no septiņi līdz desmit sportisti, kuri cīnīsies par goda pjedestālu, kas šīs gaidāmās sacensības padara neprognozējamas, līdz ar to arī – aizraujošas.

Trase gatava uzņemt sportistus

„Visi varam būt droši, ka sacensības notiks un tās notiks labi sagatavotā trasē, neskatoties uz laika apstākļiem, kādi ir šobrīd. Trase jau pirms trīs nedēļām tika atbrīvota no sniega segas. Trasē funkcionē laba ūdens novadīšanas sistēma, kas nodrošina trases braucamās daļas segumu maksimāli augstā līmenī. Pats trases segums trešdienas rītā, kad trase tika atvēra treniņiem, bija ja ne ideālā, tad ļoti labā stāvoklī. Līdz ar to varu sportistus nomierināt – tā nebūs dubļu gonka," tā par sagatavošanās darbiem sacensību organizators Salvis Freimanis.

Kurš teiks gala vārdu karaliskajā MX1 klasē

Runājot par sportisko aspektu, kā jau tika minēts, Ķegumā ieradīsies ļoti plašs un starptautisks dalībnieku sastāvs. Mūsu valsts sportistiem tiks sastādīta ļoti nopietna konkurence. Latvijas „lokomotīve" MX1 klasē noteikti būs Lauris Freibergs, kā arī jaunie sportisti Toms Macuks un Dāvis Ivanovs. Interesantas ziņas nāk arī no igauņu „nometnes", jo redzam, ka sacensībām ir reģistrējies viens no Igaunijas spēcīgākajiem motokrosa pilotiem Lauri Lehtla. Ļoti iespējams, ka uz sacensībām ieradīsies arī Latvijā labi zināmais ātrais igauņu kaimiņš Priit Ratsep, kurš viennozīmīgi saasinās cīņas karaliskajā MX1 klasē par augstākā pjedestāla pakāpienu. Noteikti cīņās par goda pjedestālu iesaistīsies mūsu dienvidu kaimiņš Vitautas Bučas, kurš starpsezonas laikā ļoti nopietni ir gatavojies un plāno piedalīties arī Eiropas čempionā MX1 klasē. Protams, nevaram no šī pulka izslēgt arī somu sportistus, kuri katru gadu uz sacensībām ierodas ar lielām ambīcijām.

Kas mūs sagaida MX2 klasē?

Skatoties uz pārējām klasēm, kā ziņo četrpadsmit gadīgā Paula Jonasa komandas pārstāvji, tad Pauls šajā sacensībās piedalīsies MX2 klasē, nevis, kā iepriekš ziņots, 85cc klasē. Šis fakts noteikti daudziem motokrosa līdzjutējiem būs kā saldais ēdiens, redzēt talantīgo puiku cīņās plecu pie pleca vīru konkurencē šādās starptautiskās sacensībās. Ņemot vērā faktu, ka MX2 motociklu klasē startēs 35 sportisti no Somijas, un zinot to, ka Somijas motokrosa vidējais līmenis ir augstāks kā Latvijā, noteikti varam gaidīt ļoti aizraujošas cīņas. Tāpat arī jaunā Igaunijas motokrosa paaudze, Kristian Danel Tilk, Elary Talu, Andero Lusbo un arī pārējie, kuri vēl nesen startēja 85cc klasē, būs favorītu lokā.

Arī pārējās, 65cc un 85cc klasē, ir gaidāmas un intriģējošas cīņas, jo pieteikto sportistu sastāvs ir ļoti spēcīgs, kas garantē intrigu trasē no pirmā līdz pēdējam metram. Katrā ziņā no sportiskā viedokļa gaidāms intriģējošs starptautisks motokross ar daudzu spēcīgu sportistu dalību.

Attiecībā uz trases gatavību uzņemt sportistus un skatītājus, kā jau tika minēts – Ķegumā svētdien mūs dubļi, vismaz trasē, negaida. Jebkuras baumas par motokrosa atsaukšanu tiek noliegtas. Lai gan prognozēs sinoptiķi sola pavasarīgus laika apstākļus bez nokrišņiem, motokrosa apmeklētāji tomēr tiek aicināti saģērbties siltāk, lai Ziemeļu vējš, kas svētdien brīžiem varētu uzpūst, netraucē baudīt motokrosa svētkus.

Tiekamies šo svētdien, 10.aprīlī motocentrā "Zelta Zirgs". Finālbraucieni no plkst.12.00.

Vairāk informācijas par sacensībām un ieejas maksu šeit: www.bkf.lv .

Foto autors Mārtiņš Plūme

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV