Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Ar Kanādas izlases triumfu noslēdzas 2007.gada pasaules čempionāts hokejā

LETA, 14.05.2007. 10:00

Pasaules čempionātā augstākajā divīzijā finālspēlē Kanādas hokejisti ar rezultātu 4:2 (2:0, 1:0, 1:2) pārspēja Somiju un izcīnīja zelta godalgas.
Ar Kanādas izlases triumfu noslēdzas 2007.gada pasaules čempionāts hokejā
Kanādas izlase pasaules čempionu titulu izcīnīja 24.reizi - vairāk nekā jebkura cita valstsvienība.

Pirmie vārti tika gūti mača septītajā minūtē, kad ar rezultatīvu metienu izcēlās kanādiešu uzbrucējs Riks Nešs. Savukārt 14.minūtē kanādieši dubultoja savu pārsvaru pēc Ērika Stāla metiena. Abi vārti pirmajā periodā tika gūti, Kanādas izlasei spēlējot skaitliskā vairākumā.

Otrā perioda desmitajā minūtē vēl vienus vārtus Kanādas izlases labā guva Kolbijs Ārmstrongs.

Trešā perioda 12.minūtē Somijas izlasei izdevās vienus vārtus atgūt - ar precīzu metienu izcēlās Petri Kontiola. Vēl vienus vārtus somi atguva 18.minūtē - precīzs bija Anti Mietinens.

Mača 59.minūtes beigās lielisku pretuzbrukumu izveidoja Kanādas izlase, kuru ar skaisti gūtiem vārtiem noslēdza kanādiešu līderis Riks Nešs. Līdz ar to pāri Somijas izlases hokejistu cerībām panākt izlīdzinājumu tika pārvilkta trekna svītra.

Kopumā Kanādas izlase finālspēli aizvadīja pārliecinošāk par saviem oponentiem un izcīnīja pelnītu uzvaru. Lai gan somiem bija dažas labas vārtu gūšanas iespējas pirmajā periodā un otrās trešdaļas pirmajā pusē, tomēr līdz pat trešajiem gūtajiem vārtiem iniciatīva pilnībā piederēja Kanādas valstsvienībai. Panākot trīs vārtu pārsvaru, Kanādas izlase nedaudz samazināja "apgriezienus", kā rezultāta Somijai trešā perioda beigās izdevās līdz pat minimumam samazināt pretinieku pārsvaru, tomēr uzvara tika nosargāta.

Sestdien pusfinālā Somija pagarinājumā ar rezultātu 2:1 pieveica Krieviju, bet Kanāda ar 4:1 pārspēja Zviedriju.

Ceturtdaļfinālā Somija tikai pēcspēles metienu sērijā ar 5:4 pieveica ASV, bet Kanāda ar 5:1 pārspēja Šveices valstsvienību.

Kā ziņots, svētdien spēlē par trešo vietu Krievijas izlase ar 3:1 pārspēja Zviedriju.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV