Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

„RE Autoclub" abas ekipāžas Dakāras rallijreida posma labāko trīsdesmitniekā

EasyGet.lv, 11.01.2012. 09:53

Dakāras rallijreida turpinājumā 10. janvārī Čīles bezceļos tika veikts devītais posms, kurā abas „RE Autoclub" ekipāžas izcīnīja vietas labāko trīsdesmitniekā. Iļja Kuzņecovs/Romans Jelagins („Mitsubishi Pajero Evolution MPR 107") finišēja 25. vietā, bet nākamajā pozīcijā ierindojās Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs ("Mitsubishi Pajero Triton"), informē Sanda Brūna.
„RE Autoclub" abas ekipāžas Dakāras rallijreida posma labāko trīsdesmitniekā

Dakāras rallijreida devītajā posmā sacensību dalībnieki veica 565 kilometru distance no Čīles ostas pilsētas Antofagastas līdz bijušajai galvaspilsētai Ikikei.

"RE Autoclub" ekipāžas ļoti pārliecinoši aizvadīja šo posmu, ieņemot vietas labāko 30 braucēju pulkā. Īpaši sekmīgi startēja Kuzņecovam, kuram pēc neveiksmes vienā no iepriekšējiem posmiem izdevies ievērojami uzlabot savas pozīcijas. Kuzņecovs posmā ieņēma 25. vietu, kas ļāva kopvērtējumā pakāpties no 60 līdz pat 49. pozīcijai. Šajā posmā Meļņikovs komandas biedram zaudēja tikai nepilnas divas minūtes, ieņemot 26. vietu. Kopvērtējumā Meļņikovs atrodas augstajā 23. vietā.

Devītajā posmā labāko trijniekā iekļuva rallijreida favorīti. Ātrākais bija amerikānis Robijs Gordons ar "H3 Hummer", apsteidzot divus ar "All4 Racing Mini" mašīnām braucošos konkurentus. Pusotru minūti no uzvarētāja atpalika francūzis Stefans Peteransels, bet astoņarpus minūtes zaudēja spānis Nani Roma.

Kopvērtējumā pēc devītā posma pirmo vietu ieņem Stefans Peteransels ar "Mini", apsteidzot par nepilnām sešām minūtēm Gordonu, bet vēl viens "Mini" ar poļu braucēju Kšištofu Holovčiku pie stūres atpaliek jau 17 minūtes.

11. janvārī Dakāras rallijreidā tiks veikts 10. posms pa Čīles ceļiem – 694 kilometri no Ikikes līdz Arikai. Ātrumposmi veido 377 kilometrus. „RE Autoclub" mašīnas uz starta dodas ar šādām numuriem – 349. (Kuzņecovs), 378. (Meļņikovs), 563. (Pavlovs).

Šogad Argentīnas, Čīles un Peru ceļos notiekošais rallijreids finišu sasniegs 15. janvārī pēc nepilnu deviņu tūkstošu kilometru veikšanas. Pēc atgriešanās no Dienvidmaerikas „RE Autoclub" komanda drīz vien dosies uz Montekarlo vēsturisko automašīnu ralliju, kas startēs 28. janvārī. Krievijas sportistu četrām ekipāžām „RE Autoclub" sagatavojis no 1967. līdz 1974. gadam ražotās automašīnas – trīs „Moskvich" un vienu „Triumph", ar kuru trasē dosies Dakāras rallijreida dalībnieki Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors.

Sadarbībā ar LTV interesentiem ir iespējams sekot līdzi „RE Autoclub" komandas gaitām katru dienu: darba dienas rītos raidījuma „Labrīt, Latvija" ietvaros un sporta ziņu laikā pl.19.45. Savukārt, brīvdienās – sporta ziņu laikā.

Sadarbībā ar „Just FM" katru darba dienu, laika periodā no pl.17.00 – 20.00 ēterā tiek translēta radio intervija ar „RE Autoclub" pārstāvjiem par sportistu gaitām, rezultātiem un sacensību atmosfēru.

Īpaši veidotos videoapskatus par „RE Autoclub" gaitām Dakāras rallijreidā var apskatīt „Vimeo" sadaļā vimeo.com/user9876005.

„RE Autoclub" jau vairāk nekā 20 gadus ir vieni no vadošajiem apvidus automašīnu tehniskās apkopes un remonta, sporta automašīnu būves un sagatavošanas veicēji. Ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu autosportisti pat pirms pasaules mēroga sacensībām uztic savas sporta mašīnas tieši „RE Autoclub".

„RE Autoclub" komanda pateicas par atbalstu dalībai DAKAR 2012 sacensībās „Latvijas Automobiļu federācijai", „Hansaflex", „Bookinggroup.com", „Texaco", „Krown", „Naftimpex", „Auto Kada", „Help-Tag", „Keune".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV