Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Lāses Kausa finālā piedalīsies 116 komandas no Latvijas un Igaunijas

EasyGet.lv, 20.03.2012. 13:18

Latvijas Volejbola federācija (LVF) sadarbībā ar AS „Rīgas piena kombināts" un Rīgas Domes atbalstu „Lāses Kausa" sacensības organizē jau vienpadsmito reizi. Šo gadu laikā tās ir kļuvušas par masveidīgākajām un populārākajām vispārizglītojošo skolu sacensībām Latvijā. Šogad „Lāses Kauss 2012" finālsacensības norisināsies 24.martā Rīgā, Olimpiskajā Skonto hallē, E.Melngaiļa ielā 1a, informē LVF.
Lāses Kausa finālā piedalīsies 116 komandas no Latvijas un Igaunijas

Ieva Tetere šobrīd studē Latvijas Universitātē Vadības zinības, bet pagājušajā gadā, vēl esot skolniece Rīgas 3.ģimnāzijā, piedalījās „Lāses Kausa" izcīņas finālsacensībās: „Šajās sacensībās esmu piedalījusies 3 gadus un lai arī mēs neizcīnījām augstākās vietas, tomēr vienmēr guvām gandarījumu, ka esam bijuši vieni no daudzajiem, kam bija iespēja spēlēt arī lielajā finālā, kur vienlaikus satikās vairāk kā 100 komandas. Man „Lāses Kauss" bija iespēja interesanti pavadīt laiku, kur varēju apvienot vairākas man svarīgas lietas – izspēlēties volejbolu, atpūsties un piedalīties konkursos, un citās interesantās atrakcijās, kā arī bija liels prieks vienuviet satikt savus volejbola paziņas no visas Latvijas, kurus ikdienā nesanāca satikt. No savas puses varu teikt, ka šīs sacensības ir viens no galvenajiem pasākumiem, kas rada interesi bērniem un jauniešiem pievērsties ne tikai volejbolam, bet arī citām sportiskām aktivitātēm. Manā skolā bija tā, ka arī tie bērni un jaunieši, kuri ikdienā nespēlēja volejbolu, bija ļoti priecīgi par iespēju piedalīties šajās sacensībās, jo nav obligāti jābūt ļoti prasmīgam volejbolistam, bet var spēlēt prieka pēc. Šī jau ir daudzu gadu gara tradīcija, ko būtu žēl pārtraukt. Pati vairs piedalīties nevaru, bet novēlu ikvienam izbaudīt to atmosfēru, kas valda šajās sacensībās. Zinu, ka to vēlas izbaudīt daudzi!"

Pirmajā posmā, atlases sacensībās šogad piedalījās 655 komandas no 254 skolām un 67 novadiem, pilsētām, kopskaitā 5800 dalībnieki. Finālsacensībās piedalīsies 116 komandas no 88 skolām, tajā skaitā trīs komandas no Igaunijas vispārizglītojošām skolām – Lahte un Rapina ģimnāzijām.

Savu dalību no finālsacensībām atsauca trīs Ventspils pilsētas skolas (2., 3., 4.grupa), kā arī viena Saldus novada skola (3.grupa), līdz ar to atstājot četras brīvas vietas, dodot iespēju tās aizpildīt citām skolām. Izlozes kārtībā Lāse-R/Rīga kluba pārstāvis katrā grupā izlozēja vienu skolu, kas bija ieguvusi 2.vietu atlases sacensībās. Laimīgās skolu komandas, kas 24.martā dosies uz „Lāses Kauss 2012" finālsacensībām ir Jelgavas Spīdolas ģimnāzija (2.grupa), Daugavpils Centra ģimnāzija un Rīgas Doma kora skola (3.grupa) un Talsu 2.vidusskola (4.grupa). Jāatzīmē, ka izlozētās skolas nepretendē uz pirmā posma nominācijām.

„Lāses Kausa" ietvaros izvirzīto nomināciju uzvarētāji:
1.nominācija - 3 skolas, kuras startējušas ar lielāko komandu skaitu 1.posma sacensībās.
Daugavpils 12.vidusskola (direktore Elita Boliņa) – 30 komandas
Siguldas Valsts ģimnāzija (direktors Vilnis Trupavnieks) – 23 komandas
Dagdas vidusskola (direktore Vija Gekiša) – 12 komandas

2.nominācija - 3 skolas, kuras pārstāvētas ar lielāko komandu skaitu finālsacensībās.
Ozolnieku vidusskola (direktore Klāra Stepanova) – 3 komandas
Aizputes vidusskola (direktore Liveta Sprūde) – 3 komandas
Dundagas vidusskola (direktore Aiga Štrausa) – 3 komandas

3.nominācija - Rīgas priekšpilsēta, kura 1.posma sacensībās piedalījās ar lielāko komandu skaitu.
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsēta – 58 komandas

Kā katru gadu, „Lāses Kausa" finālsacensībās to dalībniekiem paralēli Kausa izcīņai, būs iespēja aktīvi iesaistīties un sevi pierādīt dažādās aktivitātēs un konkursos. Pārsteigumu būs sarūpējuši arī mūsu draugi 1188.

„Lāses Kauss 2011" sacensību pirmajā posmā piedalījās 248 Latvijas skolas, 603 komandas, 5428 dalībnieki no 52 Latvijas novadiem, 7 pilsētām, bet finālā piedalījās 110 komandas ar 1210 dalībniekiem no 87 Latvijas skolām.

Vairāk informācijas var atrast LVF mājaslapā http://volejbols.lv/jaunatne/1933

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV