Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Noslēdzies vienpadsmitais Lāses kauss

EasyGet.lv, 26.03.2012. 17:23

Noslēdzies vienpadsmitais „Lāses Kauss", kurš šogad kvalifikācijas kārtā pulcēja vairāk kā 5800 dalībniekus, bet finālsacensībās vairāk kā 1200 dalībniekus, tajā skaitā arī trīs komandas no Igaunijas, informē Lilita Mitrofanova.
Noslēdzies vienpadsmitais Lāses kauss

Finālsacensību atklāšanā, kas notika 24.martā, Rīgā, Skonto hallē, pirmo reizi „Lāses Kausa" pastāvēšanas vēsturē apsveikuma vēstuli dalībnieki saņēma arī no Valsts prezidenta Andra Bērziņa, kurā viņš atklāja, ka volejbols ir bijis arī viņa pirmais apgūtais sporta veids, kā arī novēlēja veiksmi un panākumus visiem finālsacensību dalībniekiem: „Mans pirmais sporta veids, ko apguvu un spēlēju jau bērnībā, bija tieši volejbols. Tāpēc esmu gandarīts, ka šī tradīcija gadu no gada kopā pulcē vispārizglītojošo skolu jauniešus no visas Latvijas."

Apsveikuma vēstuli sacensību dalībnieki saņēma arī no Izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa. „Novēlu ikvienam jaunajam volejbolistam justies kā uzvarētājam, jo volejbols ir viens no tiem sporta veidiem, kas aizrauj un dāvā pozitīvas emocijas gan dalībniekiem, gan līdzjutējiem," novēl Izglītības un zinātnes ministrs R.Ķīlis.

Par „Lāses Kausa" īpašniekiem vidusskolu grupā jauniešiem kļuva Kuldīgas Centra vidusskola, otrie labākie šogad bija Dundagas vidusskolas jaunieši, bet trešie Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas komanda. Šajā grupā jaunietēm galveno titulu izcīnīja Preiļu Valsts ģimnāzija, otrās Zvejniekciema vidusskolas jaunietes, bet trešo vietu izcīnīja Rīgas 60.vidusskolas komanda.

Zelta medaļas un galveno titulu pamatskolu grupā zēniem izcīnīja Jēkabpils Valsts ģimnāzija, otrā vieta V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijai, bet trešā Ozolnieku vidusskolas komanda. Meitenēm šajā vecuma grupā pirmā vieta Rīgas Purvciema vidusskolai, otrās Daugavpils Saskaņas pamatskola meitenes, bet trešajā vietā Rīgas 94.vidusskolas komanda.

Kā jau ierasts, Lāses Kausa ietvaros, tika apbalvotas kvalifikācijas posma nominācijas un labākie iepriekšējās sezonas sporta skolu treneri un sporta skolas.

„Lāses Kausa" ietvaros izvirzīto nomināciju uzvarētāji:
1.nominācija - 3 skolas, kuras startējušas ar lielāko komandu skaitu 1.posma sacensībās.
Daugavpils 12.vidusskola (direktore Elita Boliņa) – 30 komandas
Siguldas Valsts ģimnāzija (direktors Vilnis Trupavnieks) – 23 komandas
Dagdas vidusskola (direktore Vija Gekiša) – 12 komandas

2.nominācija - 3 skolas, kuras pārstāvētas ar lielāko komandu skaitu finālsacensībās.
Ozolnieku vidusskola (direktore Klāra Stepanova) – 3 komandas
Aizputes vidusskola (direktore Liveta Sprūde) – 3 komandas
Dundagas vidusskola (direktore Aiga Štrausa) – 3 komandas

3.nominācija - Rīgas priekšpilsēta, kura 1.posma sacensībās piedalījās ar lielāko komandu skaitu.
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsēta – 58 komandas

Labākā sporta skola/klubs volejbolā 2010./11.gada sezonā:
1.vieta – Rīgas Volejbola skola (2517 punkti, direktore Ieva Valbe)
2.vieta – Daugavpils BJSS (1900 punkti, direktors Imants Utināns)
3.vieta – Kuldīgas NSS (1218 punkti, direktors Agris Kimbors)
4.vieta – Jēkabpils sporta skola (306 punkti, direktors Edgars Lamba)
5.vieta – Talsu NSS (273 punkti, direktora p.i. Aina Bajāre)
6.vieta – Balvu sporta skola (226 punkti, direktore Ludmila Beļikova)

Labākais 2010./11.gada sezonas zēnu treneris:
1.vieta – Rīgas Volejbola skola - Aivars Liniņš
2.vieta – Kuldīgas NSS un Latvijas Junioru izlases treneris – Nauris Sokolovskis
3.vieta – Daugavpils BJSS – Nikolajs Čemodanovs

Labākais 2010./11.gada sezonas meiteņu trenere/-is:
1.vieta – Rīgas Volejbola skola – Natālija Deveikusa
2.vieta – Rīgas Volejbola skola – Normunds Lūsis
3.vieta – Daugavpils BJSS – Natālija Novikova

„Lāses Kausa"" ietvaros tikka izlozēts arī labākais treneris un labākais sporta skolas audzēknis, kurš š.g. rudenī dosies uz CEV Kausa spēli Itālijā. Šo iespēju, vērot klātienē šāda līmeņa volejbola spēles, sniedz ERREA pārstāvniecība Latvijā – SIA Sporta punkts. Uz Itāliju dosies RVS trenere Natālija Deveikusa un RVS/Mārupe un Junioru izlases kandidāte Monta Urbāne.

„Lāses Kausa" finālsacensības jau otro gadu vadīja viens no Latvijas spēcīgākajiem cilvēkiem – Raimonds Bergmanis, kurš neslēpa sajūsmu par pasākuma vienreizību un nepieciešamību: „Pirmkārt, šogad Skonto hallē bija vienreizēja atmosfēra, un, iespējams, to radīja arī labais grīdas segums, kurš šogad netika noņemts. Otrkārt, komandas bija draudzīgas, smaidīgas, aktīvas un atvērtas, to visu sasummējot kopā veidojās lieliska atmosfēra. Neapšaubām, ka šādi pasākumi ir nepieciešami, tas būtu tikai apsveicami, ja arī citas sporta federācijas varētu ko tādu bērniem un jauniešiem noorganizēt. Domāju, ka šādi pasākumi liek aizmirst ikdienas problēmas, par kurām tik ļoti satraucamies."

Inga no Valmieras šogad „Lāses Kausā" piedalījās jau otro gadu: „Man un citām komandas meitenēm te ļoti patīk. Šis ir ļoti labs veids, kā pavadīt savu sestdienu, jo volejbols mūs ļoti aizrauj un ir patīkami būt tādā lielā pasākumā, kur notiek ne tikai volejbola spēles, bet arī dažādas citas jautras un interesantas atrakcijas. Ļoti patika klātienē dzirdēt grupu Musiqq."

Šogad sacensību dalībnieki varēja piedalīties jautrā foto sesijā ar sacensību talismanu Lāsēnu, izmēģināt spēkus dažādās atrakcijās un viktorīnās, kā arī uzzināt svarīgāko drošības jautājumos un izveidot savu atstarotāju pie Valsts policijas palīgiem Runča Rūda un Bebra Bruno.

Lāses Kausa sacensības Latvijas Volejbola federācija sadarbībā ar AS „Rīgas Piena kombinātu" un Rīgas Domes atbalstu tika organizētas jau vienpadsmito reizi. Šo gadu laikā tās ir kļuvušas par masveidīgākajām un populārākajām vispārizglītojošo skolu sacensībām Latvijā, ko pierāda tas, ka šogad kvalifikācijas posmā piedalījās vairāk kā 5800 skolu jaunieši, bet pagājušajā gadā vairāk kā 5400.

Šogad finālsacensībās piedalījās 116 komandas, kas ir vairāk kā 1200 dalībnieki no 88 skolām, tajā skaitā trīs komandas no Igaunijas vispārizglītojošām skolām – Lahte un Rapina ģimnāzijām.

Vairāk informācijas var atrast LVF mājaslapā http://volejbols.lv/jaunatne/1933

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV