Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Uz starta atkal stāsies basketbola klubs "VEF Rīga"

LETA, 15.05.2007. 23:20

Par vienu no galvenajiem jaunizveidotā Rīgas VEF basketbola kluba galvenajiem mērķiem kļūs gados jauno spēlētāju progress, otrdien notikušajā preses konferencē atzina kluba dibinātāji.
Uz starta atkal stāsies basketbola klubs "VEF Rīga"
Gados jauno basketbolistu izaugsme kļūs par VEF kluba galveno mērķi. "Līdz šim neviens basketbola klubs Latvijā nedefinēja par mērķi tieši gados jauno spēlētāju progresu. Līdz ar to mēs aizpildām pašlaik brīvu nišu," informēja VEF kluba valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups. "Mūsu uzdevums ir panākt, lai pašmāju basketbolisti spēlētu šeit, nevis par dažiem simtiem eiro vairāk pārstāvētu ne pārāk spēcīgus ārzemju klubus."

Jaunups atklāja, ka VEF kluba budžets nākamajai sezonai būs aptuveni 300 000 latu. Komanda atgūs savu iepriekšējo veidolu un krāsas, kā arī centīsies atkārtot pagājušā gadsimta septiņdesmito un astoņdesmito gadu panākumus.

Preses konferencē mediju pārstāvji tika iepazīstināti arī ar VEF kluba nākotnes vīzijām.

"Manā dzīvē ir bijušas divas izcilas komandas, tās ir PSRS izlase un VEF," atzina Latvijas basketbola leģenda Valdis Valters, kurš kļūs par VEF galveno treneri. "VEF vienībai esmu veltījis 25 sava mūža gadus. Vairs nav PSRS, bet VEF vienību tās iepriekšējā veidolā var atjaunot. Sen esmu lolojis šo sapni, un nu ir pienācis īstais brīdis, lai to realizētu."

Valters atklāja, ka jau šobrīd tiek aktīvi domāts par jaunās VEF vienības kodolu. "Šobrīd manā blociņā ir aptuveni divdesmit basketbolistu uzvārdi. Varu pateikt, ka viņu vidū ir daži spēlētāji, kuri šosezon pārstāvēja "ASK/Juniors" komandu. Taču konkretizēt viņus, kā arī citus spēlētājus, manuprāt, pagaidām nav korekti. Pirmkārt, dažiem spēlētājiem, kuri ir mūsu interešu lokā, vēl ir spēkā esoši līgumi, otrkārt, gaidāma vēl nopietna aizkulišu cīņa par viņiem Latvijas spēcīgāko klubu starpā. Gatavoties sezonai sāksim jūnijā, bet mēnesi vēlāk pakāpeniski kļūs skaidrs komandas kodols."

Valters informēja, ka VEF nākamajā sezonā piedalīsies SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionāta otrajā divīzijā "ASK/Juniors" vienības vietā. Atbilstoša vienošanās par to ir panākta ar "ASK Rīga" klubu.

Valters atzina, ka viņš sev izvēlēsies divus palīgus. "Viens no palīgiem būs gados jauns speciālists, kuram darba gaitā būs iespēja bagātināt savu pieredzi. Savukārt cits asistents būs pieredzējis speciālists, iespējams, ārzemnieks. Viņa uzdevums būs rūpēties par spēlētāju individuālo sagatavotību."

Paredzēts, ka savas mājas spēles VEF aizvadīs Olimpiskajā Sporta centrā. Šajā sporta bāzē ritēs arī komandas treniņprocess. "Ātri gūti panākumi nav mūsu pašmērķis," teica Valters. "Galvenais ir jauno spēlētāju progress. Būsim gandarīti, ja augstus mērķus sasniegsim trīs vai četru gadu laikā."

VEF basketbola komanda pirms gandrīz 30 gadiem iekļuva PSRS augstākajā līgā. Savukārt pirms 15 gadiem tā tika likvidēta. Šo gadu laikā vārds VEF bija dažu komandu nosaukumu sastāvdaļa, bet VEF atjaunošana notiek pirmo reizi.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV