Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

ZZ Čempionāta fināls pulcēs 4000 skolēnus no 55 Latvijas pilsētām un novadiem

EasyGet.lv, 24.05.2012. 11:34

Sestdien, 26. maijā, no plkst. 11:00 Esplanādes parkā Rīgā notiks Latvijas lielāko sporta un prāta spēļu ZZ Čempionāts Lielais Fināls, informē Eva Mežīte. Līdz šim vērienīgākajās skolēnu sacensībās pulcēsies gandrīz 4000 skolēnu no 55 Latvijas pilsētām un novadiem, un tās tiks atklātas ar jauniešu gājienu no Brīvības pieminekļa līdz Esplanādei un ZZ Čempionāta lāpas iedegšanu.
ZZ Čempionāta fināls pulcēs 4000 skolēnus no 55 Latvijas pilsētām un novadiem

ZZ Čempionātu jau sesto gadu organizē Zelta Zivtiņa kopā ar jauniešu organizāciju Avantis, un šogad sacensības ar aicinājumu startējam olimpiski ir veltītas mūsu Vasaras Olimpisko spēļu kandidātiem. Pirmo reizi sacensību vēsturē papildus 6.-8. un 10.-11. klašu grupām čempionātā piedalās arī 4. un 5. klases, startējot Junioru līgā.

Pirms fināla sacensību sākuma, plkst.11:30, notiks iesildīšanās čempionāta sporta skolotāja Alda Kalniņa un galveno treneru vadībā, bet dienas garumā izkustēties varēs kopā Nike Riga run komandu. Tāpat ikvienam būs iespēja satikties ar Latvijas labākajiem sportistiem un Vasaras Olimpisko spēļu kandidātiem, ZZ jauniešiem un citiem sporta un veselīga dzīves veida cienītājiem. Fināla sacensības norisināsies visu dienu līdz pat plkst. 19.30, kad tās noslēgs svinīga apbalvošanas ceremonija.

Papildus grupām Musiqq, Triānas Parks, BŪ-Š, Mārai Upmanei-Holšteinai un Radio 101 DJ, fanus un parka apmeklētājus izklaidēs arī DJ Gustavito, DJ Kaspar Kondrat, DJ Rudd un DJ ZZ Alekss. Turklāt ikviens varēs piedalīties arī populārās spēles Angry Birds turnīrā, pieveikt Everest klinšu sienu, atpūsties piepūšamajās atrakcijās un pārbaudīt izveicību un spēkus dažādos sporta veidos, kas tapuši sadarbībā ar vairākām Latvijas sporta federācijām.

Par iespēju iekļūt ZZ Čempionāta Lielajā Finālā kopš februāra sacentās aptuveni 40 000 skolēnu. Pēc pusfinālu cīņas tajā iekļuva 138 klases, bet finālā uzvarēs tikai trīs no katras vecuma grupas – pašas draudzīgākās, izveicīgākās, oriģinālākās. Paralēli sporta un prāta spēlēm finālā Esplanādē notiks arī sacensības ātrrakstīšanā uz mobilajiem tālruņiem SMS Čempionāts sadarbībā ar Samsung. Tajās piedalīsies trīsdesmit pirmo vietu ieguvēji no pusfinālu tūrēm, un savu prasmi varēs izmēģināt un iegūt lieliskas balvas arī ikviens ZZ Čempionāta apmeklētājs.

Kurzemi ZZ Čempionāta finālā pārstāvēs Tukums, Kuldīga, Liepāja, Durbe, Grobiņa, Saldus, Roja, Kandava, Engure, Talsi, Priekule, Vaiņode, Ventspils un Dundaga. Sacensībās no Zemgales piedalīsies jaunieši no Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Olaines, Iecavas, Baldones, Ogres, Ķekavas, un Jūrmalas, savukārt no Latgales uz Rīgu dosies Daugavpils, Rēzeknes, Bērzgales, Vaboles, Malnavas, Preiļu, Jēkabpils, Barkavas, Atašienes, Ilūkstes, Balvu un Lubānas skolēni. Vidzemē visspēcīgākie izrādījās skolēni no Madonas, Rīgas, Valmieras, Siguldas, Cēsīm, Smiltenes, Jaunpiebalgas, Pļaviņām, Lejasciema, Gulbenes, Ērgļiem, Alūksnes, Ādažiem, Zaķumuižas, Garkalnes, Ikšķiles, Mežciema, Zvejniekciema, Raunas un Valkas.

ZZ Čempionāta fināla uzvarētāji – saliedētāko, sportiskāko un atraktīvāko klašu bērni – balvās saņems TREK Bodega velosipēdus, Samsung Galaxy Mini mobilos telefonus, kā arī ekstrēmu 3 dienu AXA pārgājienu pa Latviju un braucienu uz Red Hot Chilli Peppers koncertu Tallinā.

ZZ Čempionāta fināla tiešraide būs vērojama LNT kanālā sestdien, no plkst. 10:25 līdz 10:30 un no 15:30 līdz 15:45, savukārt čempionāta raidījums LNT tiks izrādīts 27. maijā plkst. 12:30.

Foto: ZZ Čempionāts 2012. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV