Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"Rīgas Sporta Nakts" kļūst par tradīciju

EasyGet.lv, 09.05.2012. 12:40

2011. gadā pirmo reizi Rīgas centrā tika realizēts jauns projekts "Rīgas Sporta Nakts". Tas tika veidots ar ideju, lai pasākumā varētu piedalīties ik viens rīdzinieks vai mūsu galvaspilsētas viesis. Nakts kļuva par īstu sporta festivālu, kurā aktīvu dalību varēja ņemt dažāda vecuma apmeklētāji. Visiem bija iespēja iepazīties ar aktīvās atpūtas iespējām Rīgā, iegūt nepieciešamo informāciju par sporta klubiem un pulciņiem, kuri darbojas Rīgā, pašiem visu izmēģināt vai klātienē pavērot kā to dara profesionāļi.

Ņemot vērā pagājušā gada pieredzi, biedrības "Par Stipru Latviju" sadarbībā ar Rīgas Domi un LATTELECOM arī šajā vasarā atkal visus aicina jau uz otro "Rīgas Sporta Nakti". Šoriez pasākums notiks 1.jūnijā, dienā, kad sākas vasaras brīvdienasVisos centrālajos. Rīgas parkos atkal valdīs sports un aktīvā atpūta. Tiek plānota sadarbība ar dažādām sporta organizācijām, klubiem, federācijām, kurām šī būs lieliska iespēja prezentēt sevi un sevis pārstāvēto sporta veidu. Festivāls būs vieta, kur vecāki un viņu bērni varēs tuvāk iepazīties ar mīļākajiem sporta veidiem un sastapt sporta Zvaigznes.

Kurš sporta veids man patīk vislabāk? Kādas sporta nodarbības un pulciņus iespējams apmeklēt? Ar ko sākt skriešanu, vingrošanu vai citas sporta aktivitātes? Kāds ekipējums tiek izmantots kādā konkrētā sporta veidā? Vai es varu visu pamēģināt? Kādas reālajā dzīvē izskatās mūsu sporta zvaigznes? Kur Rīgas viesiem ir iespēja nodarboties ar viņa iemīļotajiem sporta veidiem arī atrodoties mūsu galvaspilsētā? Uz visiem šiem jautājumiem atbildes sniegs profesionāli treneri, populāri sportisti un sporta funkcionāri no Latvijas sporta federācijām, sporta klubiem un sporta skolām.

Jau tradicionāli Sporta Nakts aktivitātes parkos tiks sadalītas vairākās zonās. Vērmanes dārzs tiek nodots bērnu rīcībā. Esplanādē par sevi stāstīs sporta federācijas un sporta klubi. Darbosies vairāki laukumi, kuros norisināsies sacensības, paraugdemonstrējumi un brīvie treniņi. Kronvalda parks kļūs par jauniešu sporta centru. Streetball, florbols, ielu vingrotāji, Monster X-Tream parks un citas jauniešu aktīvās atpūtas izpausmes. Pirmo reizi programmā tiek iekļauts arī Rīgas kanāls un teritorija ap to. Viesiem tiks dota iespēja vērot airēšanas sporta treniņus, kuģu modelisma sacensības un veikborda šovu. Dažādās vietās ap kanālu darbosies O'Kartes Tehnodroms.

Visas aktivitātes apmeklētājiem tiek plānotas bez maksas.

Visam augstākminētajam ir jāveido pasākuma kopumu, kura ietvaros jeb kura vecuma cilvēks var atrast sev patīkamo un interesējošo sporta jomā. Pasākumā ir jāvalda brīvai gaisotnei. Katrs pats varēs izvēlēties vai piedalīties, vai vienkārši noskatīties. Tiekamies 2012.gada 1.jūnijā "Lattelecom Rīgas Sporta Nakts" festivālā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV