Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas dragreisa čempionāts šogad notiks Liepājas un Daugavpils ielās

easyget.lv, 14.03.2013. 10:31

2013. gada „Bridgestone Adrenalin Dragrace Championship” sezonas atklāšanas sacīkstes notiks jau 20. un 21. aprīlī Biķernieku kompleksajā sporta bāzē. Šogad dragreisa sacīkstes oficiāli notiks ne tikai Liepājas pilsētas ielās, bet arī Daugavpilī.
Latvijas dragreisa čempionāts šogad notiks Liepājas un Daugavpils ielās

Būtiskas izmaiņas notikušas dragreisa jaunās sezonas kalendārā – Biķernieku kompleksajā sporta bāzē notiks tikai pirmais un pēdējais sezonas posms. Pēc vairāku gadu pārtraukuma dragreisa kalendārā atgriezīsies posms Jēkabpilī, kā arī dragreisa auto rūkoņu otro gadu pēc kārtas dzirdēsim arī Liepājas pilsētas ielās. Bet pats lielākais jaunums – sezonas 5. posms norisināsies Daugavpils pilsētas centrālajā - 18. novembra - ielā. 

No vienas dienas sacīkstēm iepriekšējos gados, šogad dragreisa čempionāts pāriet uz divu dienu formātu. „Lai izvairītos no ilgās un skatītājiem ne tik aizraujošās kvalifikācijas, piedāvāsim sacīkstēm jaunu, divu dienu formātu – pirmajā dienā notiks kvalifikācijas braucieni visās klasēs, savukārt otrajā dienā būs fināli, kas parasti ir visskatāmākā sacīkšu daļa,” lēmumu komentē sacensību galvenā organizatore Jolanta Jermacāne. „Tādējādi ikviens skatītājs varēs izvēlēties, ko vēlas redzēt – tikai kvalifikācijas braucienus, fināla sacīkstes vai abus divus.”

Lielas izmaiņas notikušas arī čempionāta un kausa ieskaites klasēs un to sadalījumā. „Vēlamies padarīt Latvijas čempionātu pievilcīgāku ārzemju braucējiem, tāpēc esam samazinājuši dažādus ierobežojumus un prasības. Otrs mērķis ir veicināt dalībnieku pieaugumu Street klasēs un piedāvāt arī viņiem startēt PRO ieskaitē, dodot iespēju izcīnīt čempiona titulu,” skaidro Jolanta Jermacāne. Izmaiņas notikušas arī dragreisa kausa ieskaites klasēs, ar kurām sīkāk var iepazīties šīgada sacensību nolikumā.

Sacensību kvalitāte tiks uzlabota arī ar vairākiem citiem jaunievedumiem – sacīkšu laikā tiks uzstādīti lielie ekrāni, kuros varēs redzēt rezultātus, uzvarētājus un braucienu atkārtojumus. Tāpat skatītājiem būs iespēja baudīt šovus, piedalīties dažādās loterijās, kurās būs iespējams laimēt balvas, par kurām parūpēsies auto sludinājumu portāls „Autoplius”, kā arī baudīt auto tūninga izstādes.

Savukārt par balvu fondu dalībniekiem šogad rūpēsies uzņēmums „Stokker”, labākajiem dāvinot „Valvoline” produktus, un „Tallink”, kas pasniegs balvas visiem PRO klašu pirmo vietu ieguvējiem visas sezonas garumā.

Šogad Latvijas Automobiļu federācija Latvijas dragreisa čempionāta organizēšanu uzticēja jauniem organizatoriem – biedrībai „Evo Racing Team”, kuras sastāvā ir arī viens no zināmākajiem dragreisa braucējiem Latvijā – Normunds Lācis. Biedrības vadītāja un galvenā sacīkšu organizatore ir Jolanta Jermacāne.

Visa informācija par 2013. gada „Bridgestone Adrenalin Dragrace Championship” norisi, dalībniekiem ir atrodama jaunajā mājaslapā www.drag-racing.lv.

Lai 2013. gada dragreisa čempionāts varētu notikt, organizatori saka paldies sacensību galvenajam atbalstītājam „Bridgestone”, lielajam atbalstītājam „Stokker” un sadarbības partneriem„Tallink”, „Sigmen” un „Autoplius”. Sacīkšu oficiālais auto no „Subaru Centrs Imanta”.

2013. gada Latvijas dragreisa čempionāta kalendārs:

  • 1. 20.-21.04, Biķernieku kompleksā sporta bāze (Rīga), 201 m
  • 2. 24.-25.05, Jēkabpils, 402 m
  • 3. 15.-16.06, Igaunija, 402 m 
  • 4. 12.-13.07, Liepāja, 300 m
  • 5. 9.-10.08, Daugavpils, 402 m
  • 6. 31.08-1.09, Biķernieku kompleksā sporta bāze (Rīga), 201 m

Foto: Latvijas dragreisa čempionāts. Foto (c) Valdis Zāgeuss, Go4speed.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV