Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Lāses kausā” piedalījušies vairāki pazīstami volejbolisti

Easyget.lv, 03.04.2013. 14:01

Jau divpadsmito reizi būs iespēja noskaidrot labākās vispārizglītojošo skolu komandas „Lāse 2013” kausa izcīņas finālsacensībās gan zēniem, gan meitenēm pamatskolu un vidusskolu grupā. Šo gadu laikā tās ir kļuvušas par masveidīgākajām un populārākajām volejbola sacensībām skolu jauniešiem. Ik gadu dalībnieku skaits atlases sacensībās pakāpeniski pieaug.

"Lāses Kausā" ir piedalījušies arī vairāki šobrīd labi pazīstami volejbolisti: Latvijas izlases spēlētājs Gundars Celitans (šogad bijis rezultatīvākais spēlētājs Itālijas čempionātā, komandā Casa Modena); Ansis Medenis (viens no vadošajiem spēlētājiem Somijas čempionātā, komandā "Valepa"); Mārtiņš Pļaviņš (Olimpisko bronzas medaļu ieguvējs pludmales volejbolā); Jānis Šmēdiņš (pārī ar Mārtiņu Pļaviņu izcīnīja bronzas medaļas Olimpiskajās spēlēs, šogad spēlēs kopā ar Aleksandru Samoilovu); Jānis Pēda (jaunais Mārtiņa Pļaviņa pārinieks smiltīs); Aleksandrs Samoilovs (viens no vadošajiem pludmales volejbolistiem, divas reizes bijis Olimpisko spēļu dalībnieks, kur vienreiz pārī ar Mārtiņu Pļaviņu izcīnīta 9.vieta, otro reizi 9.vieta pārī ar Ruslanu Sorokinu) un Toms Šmēdiņš (šogad spēlēs pludmales volejbolu pārī ar Ruslanu Sorokinu).

Šīm sacensībām ir divi posmi – 1.posms jeb atlases sacensības, kas visa mācību gada garumā norisinās Latvijas novados un pilsētās, un 2.posms jeb fināls, kas notiks 6.aprīlī, Rīgā, Skonto hallē.

Pirmā posma sacensībās šogad tika uzstādīts dalībnieku rekords - 754 komandas, kas kopskaitā ir 6787 dalībnieki, no kuriem tiesības startēt finālā ir izcīnījuši 1276 dalībnieki jeb 116 komandas. Par tradīciju jau kļuvusi kaimiņvalstu skolu jauniešu dalība „Lāses Kausa” finālsacensībās. Šogad uz aicinājumu atsaucās divas skolas no Igaunijas – Haademeeste skola un Lahte ģimnāzija, līdz ar to kopskaitā finālsacensībās piedalīsies 118 komandas.

Finālsacensības tiek organizētas kā volejbola svētki, kur spēles notiek vienlaicīgi uz 16 laukumiem, bet paralēli volejbola sacensībām, ikvienam būs iespēja pierādīt, ka ir ātrāks, veiklāks, lokanāks, precīzāks un radošāks par pašu Minhauzenu, un pļāpīgāks par stāstnieci Jakobīni.

Kā ik gadu „Lāses Kausa” ietvaros ir izvirzītas trīs nominācijas:
1.nominācija - 3 skolas, kuras startējušas ar lielāko komandu skaitu 1.posma sacensībās:
1.Daugavpils 12.vidusskola – 44 komandas
2.Daugavpils 13.vidusskola – 27 komandas
3.Krāslavas Valsts ģimnāzija – 20 komandas

2.nominācija - 3 skolas, kuras pārstāvētas ar lielāko komandu skaitu finālsacensībās:
Limbažu 3.vidusskola, Aizputes vidusskola, Dundagas vidusskola (skolas, kuras finālā tiks pārstāvētas visās vecuma grupās).

3.nominācija - Rīgas priekšpilsēta, kura 1.posma sacensībās piedalījās ar lielāko komandu skaitu - Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsēta – 51 komanda.

2012. gadā pirmajā posmā piedalījās 254 Latvijas skolas ,t.sk.76 Rīgas skolas, 655 komandas, t.sk.203 Rīgas komandas, 5895 dalībnieki. Finālā piedalījās 116 komandas ar 1276 dalībniekiem.

„Lāse 2013” kausa izcīņas sacensības vispārizglītojošo skolu komandām Latvijas Volejbola federācija organizē sadarbībā ar SIA „Minhauzena Pasaule” un Rīgas domes atbalstu.

Vairāk informācijas par var atrast LVF mājas lapā http://volejbols.lv/jaunatne/1933

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV