Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Tele2 Rīgas velomaratonā triumfē Saramotins

Easyget.lv, 02.06.2013. 18:47

Lieliskos laika apstākļos svētdien jau 30. reizi norisinājās „Tele2 Rīgas velomaratons”. Vērienīgākās velo sacensības jau trešo gadu notika Rīgas sirdī - 11. novembra krastmalā. 
Tele2 Rīgas velomaratonā triumfē Saramotins

Galerijas:

Aizraujošajā „SEB” sporta distancē par uzvarētājiem kļuva „IAM Cycling” komandas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins un „RRS” pārstāve Elīna Sauka, bet tautas distancē nepārspēti palika Roberta Zuļģa un Raimonda Briča tandēms, kā arī Justīne Brūvere.

Dalībniekiem bija iespēja startēt „SEB” Sporta distancē, Tautas un „Gutta Max” ģimenes braucienos. Sacensību rīkotāji ir priecīgi par to, ka jau trešo gadu pašā Rīgas sirdī notiek lielākais velo pasākums Latvijā. Tāpat organizatori ir lepni par dalībnieku pieaugumu tautas un ģimenes braucienos.

Ļoti aizraujoša cīņa norisinājās „SEB” sporta distancē, kur par uzvarētāju 87 kilometru garajā distancē kļuva vairākkārtējais Latvijas čempions Aleksejs Saramotins. Viņš divus kilometrus pirms finiša veica izšķirošo izrāvienu no tuvākajiem sekotājiem Armanda Bēča („Rietumu – Delfin”) un Riharda Bartuševica („Trek DPA/ RRS”). Finiša spurtā otrais palika Bēcis, bet trešais Bartuševics. Uzvarētājs distancē pavadīja 1 stundu 56 minūtes un 58 sekundes.

Aleksejs Saramotins: „Lai arī jutos diezgan labi, tomēr sacensības nebija vieglas. Izšķirošo izrāvienu veicu divus kilometrus pirms finiša. Gribu uzslavēt pārējos braucēju. Sportiskais līmenis bija ļoti augsts un uzvarēt nebija viegli.”

Sieviešu konkurences absolūtajā vērtējumā nepārspēta palika „RRS” pārstāve Elīna Sauka (1:58:22), aiz sevis atstājot Endiju Rutuli („Veloserviss”) un Rūtu Brakovsku („Smiltenes sporta skola”).

Tautas klasē, kur dalībnieki cīnījās par Rīgas mēra kausiem, startu deva 2000. gada pasaules čempions Vainšteins. Vīriešu konkurencē aizraujošā cīņā uzvaru svinēja „Skanstes” komandas dalībnieku Roberta Zuļģa un Raimonda Briča veidotais tandēms, kas 31,4 kilometru garajā distancē pavadīja 44 minūtes un 59 sekundes. Sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja Justīne Brūvere. Tautas klasē startēja arī mobilo sakaru operatora „Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Valdis Vancovičs: „Tele2 Rīgas velomaratons” patika jau no pirmās reizes krastmalā. Esmu pozitīvi saslimis ar šo pasākumu. Distancē veicās labi, atbilstoši manām spējām. Pats galvenais jau nav rezultāts, bet gan prieks ko gūstam braucot pa Rīgas ielām kopā ar foršiem, enerģiskiem cilvēkiem.

Lieliskā gaisotnē norisinājās arī 15 km garais „Gutta Max” ģimenes brauciens bez laika kontroles. Šajā braucienā piedalījās ģimenes ar bērniem, darba kolektīvi, kā arī draugu kompānijas. Lai arī ātrākie braucēji „Gutta Max” braucienā netika noteikti, tomēr balvas saņēma atraktīvākie un draudzīgākie dalībnieki. Tāpat norisinājās arī izloze, kurā pie vērtīgām balvām tika veiksmīgākie dalībnieki.

„Tele2 Rīgas velomaratons” ir viens no prestižākajiem un lielākajiem sporta pasākumiem Latvijā. Tas sevi ir apliecinājis arī citu Eiropas velomaratonu vidū. „Tele2 Rīgas velomaratona” ģenerālsponsors ir mobilo sakaru operators „Tele2”, bet lielie atbalstītāji - Rīgas dome, „Gutta” un „SEB banka”. Pasākumu organizē Igo Japiņa sporta aģentūra. Informācija par rezultātiem ir pieejama arī mājas lapā www.velo.lv.

Foto: Tele2 Rīgas velomaratonā triumfē Saramotins. Foto (c) Vanda Gluha

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV