Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvieši Galapagai festivālā būvēs kalnu velosipēdu šova trasi

Easyget.lv, 02.07.2013. 15:25

Jau pēc mēneša, no 2. līdz 3. augustam, mūzikas un izklaides festivāls Galapagai piedāvās ne vien mūzikas un kultūras programmu, bet festivāla ietvaros notiks arī starptautisks BMX/ MTB ekstrēmo kalnu velosipēdu šovs.
Latvieši Galapagai festivālā būvēs kalnu velosipēdu šova trasi

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja kalnu huligānu izpildījumā redzēt ekstrēmus trikus, kādus reti veic mūsu platuma grādos. Festivāla teritorijā Zarasas salā tiks ierīkoti speciāli tramplīni no īpašiem materiāliem. Šovos piedalīsies riteņbraucēji no Lietuvas, Latvijas un Polijas. Būs vērojams arī elpu aizraujošs frīstaila šovs, informē festivāla organizatoru pārstāve Latvijā Kristīne Komarovska.

"Riteņbraukšana sākās ar motokrosa dziesmām. Tomēr dažiem puišiem sacenšanās par ātrāko laiku nesniedza gandarījumu. Daži uzskatīja, ka BMX velosipēds piedāvā daudz vairāk iespēju radoši izpausties. Šie puiši radīja frīstaila velosipēdu, kas ļauj paust radošumu un apņēmību, mācīties, lai veiktu iespaidīgs trikus. Tas ir viņu stilā - sajūtu brīvība un adrenalīns, un to visu jūs varēsiet redzēt Galapagai festivālā," saka Aidas Kukenys, Monster Energy mārketinga vadītājs un BMX/ MTB Bike Show organizators, kas nodarbojas ar šo ekstrēmo sporta veidu.

Ekstrēmā BMX šova organizatori atzīst, ka lietuvieši jau vairākus gadus mēģina eksperimentēt ar BMX riteņbraukšanu un veidot šovus, taču teic, ka Lietuvā nav pietiekami daudz velosipēdu parku, lai nopietni attīstītu šo sporta veidu. Tāpēc, kolēģi no Latvijas, kuriem ir daudz lielāka pieredze šajā jomā, tika aicināti, lai palīdzētu radīt īpašu trasi un organizētu šovu Galapagai festivālā. Viens tramplīns BMX/ MTB Bike Show trasē prasa piecas kravas zemes, norāda Monster Energy pārstāvji.

Video no BMX Bike Show:

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV