Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Lai dimd līdz Jāņiem!

easyget.lv, 30.05.2007. 08:55 | komentāri (3)

Senie latvieši Jāņus jau esot sākuši ielīgot krietni vien pirms Zāļu vakara. Mūsdienu latvieši vasaras saulgriežiem var sākt gatavoties, piemēram, aizbraucot uz Cēsīm, kur nedēļu pirms Jāņiem notiks pamatīgi rallija svētki – rallijs Cēsis 2007!
Lai dimd līdz Jāņiem!

Lai arī rallijs Cēsis ir viens no jaunākajiem posmiem Latvijas rallija čempionātā, tas uzreiz ieguva atzinību kā no sportistu, tā no skatītāju puses – vieni novērtēja profesionālo trases sagatavošanu un rallija organizāciju, otri – visu to pašu plus vēl izklaides programmu, kas Cēsu rallijā ir neatņemama sastāvdaļa.

Cēsu rallija organizatori šogad sola nopietnu sporta pasākumu – rallija kartē iekļauti vairāki gari (līdz 30 km) ātrumposmi, kas objektīvi parāda katra braucēja un tehnikas spējas un iespējas. Lai šie garie attālumi fanus nebiedē, rallijs tāpēc nekļūst garlaicīgs – Talsu rallijs maijā pierādīja, ka nu jau arī pie mums cīņas noris gluži kā pasaules čempionātā, kurā 25 km garu ātrumposmu sportisti veic kā vienā elpas vilcienā un finišā salīdzina sekundes vai pat to desmitdaļas. Rallija pirmais ātrumposms būs slavenie un leģendārie Kārļi – šis dops komentārus neprasa, arī otrās rallija dienas Piebalgas puses ceļi ir tikpat aizraujoši un prasīgi.

Sekojot pasaules „modes tendencēm”, arī Cēsu rallija organizatori ir parūpējušies par kādu šova elementu, kas apvienos visus rallija cienītājus - pilsētas ātrumposms Cēsu ielās! Lai gan īsajos posmos nenotiek „īstā” cīņa par sekundēm un vietām, sportisti cenšas no vislabākās sirdsapziņas, jo, kas zina – šajā pāris kilometrus garajā „šova” ātrumposmā pazaudētās sekundes var beigās izrādīties uzvaras vērtē! Turklāt skatītājiem pēc pilsētas „dopa” pat nebūs tālu jāmeklē izklaidi vasarīgajai naktij no sestdienas uz svētdienu – tiklīdz kā būs finišējis pēdējais sporta automobilis, Vienības laukums Cēsu centrā pārtaps par Hansa Disko nakts deju placi!

Diemžēl Cēsu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem rallija laikā jārēķinās ar neērtībām, ko sagādās ielu slēgšana.

16. jūnijā būs slēgtas sekojošas ielas un to posmi:
no plkst 16.00-21.00
-Piebalgas iela no Kr. Valdemāra ielas līdz Vaļņu ielai
-Dārzniecības iela
-Palasta iela no Gaujas ielas līdz lenču ielai
-Bērzaines iela no Bišu ielas līdz Palasta ielai
-Lenču iela no Vienības laukuma līdz Festivāla ielai
-Rīgas iela no Vienības laukuma līdz Vaļņu ielai
-Vaļņu iela
no plkst17:30-21:00
-Rīgas iela no Raiņa līdz Vaļņu ielai
-Gaujas iela no Palasta ielas līdz Līvu laukumam

Lūdzam savlaicīgi plānot pārvietošanos un rēkināties ar sastrēgumiem uz apbraucamajiem ceļiem.

Un vēl divas būtiskas lietas, ko visiem likt aiz auss, gatavojoties doties uz Cēsīm 16. un 17. jūnijā – ieejas biļetes uz ātrumposmiem jau tagad iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs, biļete uz visiem ātrumposmiem maksās 7.- Ls, atsevišķi pie ātrumposma – 2.- Ls. Pateicoties SEB Unilīzngs un Cēsu pilsētas domei, šogad rallija līdzjutēji un cēsinieki pilsētas ātrumposmu varēs noskatīties bez maksas.

Un otrs – neaizmirstiet, ka Latvijas rallijus un fanus tagad uzraudzīs Cūkmens, kurš arī Cēsīs aicinās – nemēslo mežā! Un rallija trases malā ne tik!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV