Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Ernestam Gulbim Francijas atklātais tenisa čempionāts ir noslēdzies

LETA, 01.06.2007. 08:15

Zaudējumu Francijas atklātā tenisa čempionāta otrās kārtas spēlē ceturtdien piedzīvoja Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš ar 1-6, 2-6, 6-1, 6-7 (3:7) piekāpās spānim Albertam Montanesam.
Ernestam Gulbim Francijas atklātais tenisa čempionāts ir noslēdzies
Pēc pārliecinoši zaudētiem pirmajiem diviem setiem trešajā latvietis izcīnīja uzvaru. Ceturtajā setā Gulbis izvirzījās vadībā un pie viņa serves rezultāts bija 5-3. Tomēr Gulbis nespēja izmantot divas setbumbas, zaudēja savu servi un rezultāts kļuva 5-5. Šajā brīdī spēle tika pārtraukta lietus dēļ.

Pēc vairāk kā stundas pārtraukuma mačs atsākās un katrs tenisists uzvarēja geimu pie savas serves, panākot 6-6. Tomēr taibreikā ar rezultātu 7:3 uzvaru izcīnīja Montaness, svinot panākumu arī visā mačā.

Turnīra trešajā kārtā pasaules ranga 50.vietā esošais Montaness tiksies ar savu tautieti, pasaules tenisa otro raketi un turnīra galveno favorītu Rafaelu Nadalu.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas mačā Gulbis ar rezultātu 6-4, 6-3, 6-2 pārspēja britu Timu Henmanu. Savukārt Montaness pirmajā kārtā mačā ar zviedru Robinu Sēderlingu atradās vadībā ar 7-6 (7:4), 4-1, tomēr tad Zviedrijas tenisists no turpmākas cīņas izstājās.

Gulbim šis ir pirmais "Grand Slam" pamatturnīrs. Šogad viņš piedalījās Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācijas sacensībās, tomēr pirmajā kārtā zaudēja Krievijas pārstāvim Andrejam Golubevam.

ATP rangā Gulbis atrodas 84.vietā, kas ir viņa augstākais sasniegums karjerā. Montaness pašlaik ATP rangā ieņem 50.vietu un arī viņam tā ir augstākā pozīcija karjerā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV