Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Par Stenlija kausa ieguvējiem pirmo reizi kļūst Anaheimas "Ducks" hokejisti

LETA, 07.06.2007. 10:10

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvēju trešdien pirmo reizi kļuva Anaheimas "Ducks" vienība, kas finālsērijas piektajā spēlē savā laukumā ar 6:2 pieveica Otavas "Senators".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Ducks" uzvarēja ar 4-1. 

Uzvarētāju rindās divus vārtus guva par mača galveno varoni kļuva uzbrucējs Treviss Moens, kurš guva divus vārtus. Pa vienai reizei precīzi bija Endijs Makdonalds, Robs Nīdermajiers, Fransuā Bešamins un Korijs Perijs. Zaudētājiem abus vārtus guva Daniels Alfredsons.

Par NHL Stenlijas kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju atzina "Ducks" uzbrucēju Robu Nīdermajieru.

Jau ziņots, ka pirmajās divās sērijas spēlēs ar 3:2 un 1:0 pārāki bija "Ducks" hokejisti, trešajā mačā ar 5:3 uzvarēja "Senators", bet ceturtajā spēlē ar 3:2 uzvarēja "Ducks".

"Ducks" šis bija otrais NHL Stenlija kausa izcīņas fināls kluba pastāvēšanas vēsturē. 2003.gadā vienība finālsērijā ar 1-4 zaudēja Ņūdžersijas "Devils", kas NHL startē kopš 1993.gada, bet "Senators" līgā debitēja sezonu agrāk.

Savukārt "Senators" neizdevās pārtraukt ASV klubu triumfu gājienu NHL un pēc 14 gadu ilga pārtraukuma atkal izcīnīja trofeju Kanādai, kuras klubs NHL Stenlija kausu izcīnīja 1993.gadā, kad triumfēja Monreālas "Canadiens".

Trešo sezonu pēc kārtas Stenlija kausu izcīna komandas no ASV dienvidiem. 2004.gadā trofeja tika Tampabejas "Lightning", 2005.gadā sezona atcelta lokauta dēļ, bet pērn triumfēja Karolīnas "Hurricanes".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV