Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Mikro klases Eiropas čempionāts burāšanā šonedēļ notiks Usmā

easyget.lv, 07.06.2007. 14:40

Otrajā jūnija nedēļas nogalē, no 8. līdz 10.jūnijam Usmas ezerā notiks Mikro klases jahtu Eiropas čempionāta otrais posms "The Usma Cup 2007", kurā lielākā daļa Latvijas Mikro klases jahtu un burātāju centīsies aizstāvēt Latvijas vārdu un iegūt maksimāli daudz Eiropas čempionāta ieskaites punktus, lai sezonas noslēgumā atkal plūktu Eiropas čempionu laurus.
Mikro klases Eiropas čempionāts burāšanā šonedēļ notiks Usmā
Pagājušā gada sezonas Eiropas čempionāta noslēgumā divas Latvijas jahtas – "Nereid" un "MicroS" – ieguva zelta godalgas un kļuva par Eiropas čempioniem racer un cruiser divīzijās, un vēl divas latviešu jahtas – "Marlin" un "Solo" – saņēma vicečempionu titulus jau minētajās divīzijās, ļaujot kļūt Latvijai par godalgām bagātāko Mikro klases čempionāta dalībvalsti.

Lai arī dalībnieku pieteikšanās sāksies tikai 8.jūnijā, vēlmi piedalīties "The Usma Cup 2007" sacensībās ir izteikušas astoņas Latvijas jahtas, kurām pretī stāsies desmit burātāju ekipāžas no Krievijas, kā arī pāris jahtu komandas no Polijas. Pārējās Eiropas valstu delegācijas vēl nav devušas ziņas, tādēļ to skaitu pašlaik ir grūti prognozēt.

Vislielākās cerības no latviešu sportistiem tiek liktas uz jahtu "Marlin", "Evo", "MicroS" komandām, jo tieši tās iepriekšējās sacensībās ir pierādījušas savu spēju cīnīties par godalgotām vietām, bet pārsteigumus var radīt arī citas latviešu jahtas, kuras speciāli Eiropas čempionāta posmam ir gatavojušas un nokomplektējušas vēl iepriekš sacensībās neredzētus komandu sastāvus.

"The Usma Cup 2007" sacensību braucieni ir paredzēti gan 9., gan 10.jūnijā un paredzams, ka starts katrā sacensību dienā tiks dots pulksten 10:00.

Diemžēl šis Eiropas čempionāta posms tiks uzsākts ar klusuma brīdi, jo 1.jūnijā mūžībā aizgāja 86 gadus vecais franču burātājs un Mikro klases radītājs Džordžs Malegū.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV