Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Foto no Eiropas čempionāta Mikro klases jahtām Usmā

easyget.lv, 11.06.2007. 16:00 | komentāri (2)

Pagājušās nedēļas nogalē, no 8. līdz 10.jūnijam Latvijā, Usmas ezerā noritēja Mikro klases jahtu Eiropas čempionāta otrais posms "The Usma Cup 2007", kurā par uzvarām sacentās septiņpadsmit jahtu komandas no Latvijas un Krievijas.
Foto no Eiropas čempionāta Mikro klases jahtām Usmā

Galerijas:

Lai arī iepriekš interesi par Eiropas čempionāta posmu Latvijā bija izrādījušas vairākas ārvalstu burātāju komandas, uz Usmas ezerā sacensībām ieradās tikai Latvijas un Krievijas burātāji - vienpadsmit Latvijas jahtas un sešas Krievijas jahtas. Bez tam Krievijā reģistrētās "Home Hotel" jahtas komanda tika izveidota no Latvijas burātājiem Leonīda Čerņina, Andra Zjatkova un Sergeja Filatova. Tieši šī jahta sākot ar pirmo sacensību braucienu izvirzījās kopvērtējuma un divīzijas "proto" vadībā, un savas līdera pozīcijas noturēja līdz pat piektā brauciena finišam. Daudz grūtāk cīņā par uzvaru gāja Latvijas jahtai "MicroS" ar Vladimiru Smoļakovu, Andreju Ivanovu un Alekseju Ļvovu uz klāja. Viņiem nācās ļoti sīvi cīnīties, lai otro pozīciju "proto" ieskaitē neatdotu Raivo Elnionim, Gatim Graudumam un Tomam Elnionim ar jahtu "EVO".

"Racer" divīzijā šoreiz startēja tikai divas jahtas, un veiksmīgākā no tām bija Krievijas jahta "Norma", kuras komandai izdevās apsteigt latviešu jahtas "Marlyn" komandu Gati Backānu, Staņislavu Backānu un Mārtiņu Bergu.

Visplašāk šajā Eiropas čempionāta posmā tika pārstāvētas "cruiser" divīzijas Mikro klases jahtas, un cīņa starp tām bija vissīvākā. Lai arī sākumā uz godalgotu vietu šajā divīzijā pretendēja arī Krievijas jahta "Bezo", latviešu burātāji spēja savas pozīcijas nosargāt un Latvijai izcīnīt visas godalgas šajā divīzijā. Uzvarētāju laurus plūca jahtas "EVO II" komanda Valters Romans, Ģirts Avotiņš un Baiba Lāce, kuri jau no pirmā sacensību brauciena atradās līderu pozīcijās. Lieliska uzvara ceturtajā sacensību braucienā Andrim un Vilnim Zirdziņiem ar jahtu "Tike" ļāva izcīnīt stabilu otro vietu. Savukārt jahtas "Elizabete" komanda Jānis Benfelds, Vilnis Benfelds un Renārs Mileika veiksmīgi spēja atgūties pēc jahtas tehniskā defekta pirms pirmā brauciena starta, un izcīnīja trešo vietu "cruiser" divīzijā.

Nākamais Eiropas čempionāta posms notiks kopā ar Mikro klases jahtu Pasaules čempionātu Vācijā, Varnemundē no 7. līdz 14. jūlijam.

Pilnus sacensību rezultātus iespējams atrast Latvijas Zēģelētāju savienības mājas lapā www.sailing-latvia.lv
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV