Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Sporta Karaliene viesosies “Daugavas” stadionā

Gatis Kreceris, 07.06.2007. 17:25

Jau nākamnedēļ 13.jūnijā „Daugavas” stadionā norisināsies gadskārtējās starptautiskās vieglatlētu sacensības „Rīgas Kausi 2007”
Sporta Karaliene viesosies “Daugavas” stadionā
Nosaukums „Rīgas Kausi” ir tikai otro gadu. Tomēr „Rīgas Kausiem” ir gandrīz 100 gadu sena vēsture, kopš 1910.gada. Savulaik ļoti augstus rezultātus šajās sacensībās ir uzrādījuši tādi pašmāju sportisti kā: Jānis Lūsis, Juris Silovs, Jānis Bojārs, Aleksandrs Obižajevs un Māris Bružiks.

Šogad Rīgas domes dāvātos kausus sportisti izcīnīs 7 disciplīnās – šķēpa mešanā vīriešiem, šķēpa mešanā sievietēm, tāllēkšanā vīriešiem, tāllēkšanā sievietēm, 800 m vīriešiem, 100 m vīriešiem un 400 m sievietēm. Protams, visās disciplīnās tiks pasniegtas medaļas, kā arī uzvarētāji saņems naudas balvas.

Kā pastāstīja LVS prezidents Guntis Zālītis: “Kārtējā vieglatlētikas sezona sākās ar „Rīgas Kausiem”. No Latvijas vieglatlētiem 9 sportisti ir jau izcīnījuši ceļazīmi uz pasaules čempionātu vieglatlētikā, kurš šogad norisināsies Osakā. Vēl to varētu iespēt kādi 5-8 sportisti un kāpēc gan to neizdarīt „Rīgas kausos”. Šogad mūsu sportisti ir uzrādījuši labus rezultātus šķēpa mešanā, vesera mešanā, kā arī Jānis Karlivāns ir labojis Latvijas rekordu desmitcīņā.”

„Rīgas Kausu” sacensību direktors Jānis Karavaičiks: „Šogad solās būt labi laika apstākļi un cerams, ka būs arī labi rezultāti un pat jauni rekordi. Pēc gadiem 2-3 sacensības jau varētu būt labā līmenī, kad būs atjaunots stadions un celiņu segums”. („Daugavas” stadiona atjaunošana labākajā gadījumā varētu sākties nākamā gada rudenī.)

„Galvenā problēma būs savākt visas spilgtākās zvaigznes, jo sacensību kalendārs ir ļoti saspringts, tomēr ceru, ka piedalīsies visi sportisti, kuri ir sacensību pieteikumā”, tā izteicās Ludmila Olijare.

No mūsu sportistiem sacensībās nepiedalīsies Staņislavs Olijars, jo nebūs 110 m barjeras. Vēl nepiedalīsies Dmitrijs Miļkevičs, kurš šobrīd atrodas treniņnometnē Spānijā un gatavojās Eiropas kausiem.

Sacensībās 18 disciplīnās ir pieteikti vieglatlēti no 20 valstīm. Viena no lielākajām sacensību zvaigznēm būs tāllēcējs Džeims Bekfords no eksotiskās Jamaikas. Bekfords ir divkārtējs pasaules un Olimpisko spēļu vicečempions. No pašmāju sportistiem spilgtākā zvaigzne nepārprotami būs Vadims Vasiļevskis, kurš neoficiāli šogad šķēpu raidījis aiz 90 m atzīmes.

Ieeja uz „Rīgas Kausiem” skatītājiem ir par velti, tā kā tiekamies tur.

Sacensību sākums „Daugavas” stadionā 13.jūnijā 18:00.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV