Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Rubļevskai sāpīga vilšanās

Gatis Kreceris/pieccina.lv, 11.06.2007. 08:45 | komentāri (2)

Eiropas čempionātā modernajā pieccīņā sieviešu sacensībās sāpīgu vilšanos piedzīvojusi Latvijas sportiste Jeļena Rubļevska, paliekot 9.vietā uzreiz aiz kārotā astotnieka, kas izcīnīja olimpiskās ceļazīmes. Par uzvarētāju kļuva Krievijas sportiste Jevdokija Grečičņikova.
Rubļevskai sāpīga vilšanās

Galerijas:

Pirmās trīs disciplīnas Latvijas līdzjutējiem neizvērtās ar iepriecinošiem rezultātiem. Rubļevska šaušanā ieguva 25.vietu, pēc paukošanas kopvērtējumā pacēlās uz 18.pozīciju, tomēr ne pārāk sekmīgi veiktā peldēšana latvieti atmeta atpakaļ uz 24.vietu. Tobrīd likās, ka sasniegt astotnieku atlikušajās divās disciplīnās būs gandrīz nereāli, taču Rubļevska domāja citādāk.

Jāšanas sacensībās Latvijas pieccīņniece distanci veica perfekti bez neviena nogāzta šķēršļa un kopvērtējumā krietni uzlaboja savu pozīciju, paceldamās uz 12.vietu. Lai sasniegtu pirmo astotnieku, kas garantētu automātisku ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, Rubļevskai noslēguma sacensībās skriešanā bija jāatvinnē 16 sekundes, kas viņu tobrīd šķīra no astotajā vietā esošās baltkrievietes Tatjanas Klimovičas. Latvijas sportistei tomēr tas neizdevās, un mērķa līniju viņa sasniedza kā devītā ātrākā.

Sniedzot interviju pēc sacensību noslēguma, Rubļevska asi izteicās par sacensību organizētību, norādot, ka tiesneši ar savu kļūdaino darbību paukošanas disciplīnā, viņasprāt, atņēmuši latvietei iespēju nostartēt sekmīgāk.

Pirmo vietu sieviešu finālsacensībās izcīnīja jau minētā krieviete Jevdokija Gretčičņikova, otrajā vietā ierindojās Lielbritānijas sportiste Hītera Fella, bet bronzas godalgu izcīnīja itāliete Sāra Bertoli. Sacensību uzvarētāja neslēpa prieku par sasniegto, atzīstot, ka nesen kļuvusi par māmiņu un šīs pozitīvās emocijas daudz palīdzējušas arī izšķirošajos čempionāta mirkļos. „Liels prieks gan par rezultātu, gan par ceļazīmi uz Pekinu,” sacīja Krievijas pieccīņniece.

Komandu vērtējumā pirmo vietu ieguva Itālija (Sāra Bertoli, Klaudija Korsīnī, Alesija Piretti), otrās palika Lielbritānijas pārstāves (Keitija Livingstona, Georgina Hārlanda, Mairi Spense), bet trešās – krievietes (Jevdokija Gretčičņikova, Tatjana Muratova, Ludmila Sirotkina).

Eiropas čempionātā vēl atlikušas divas dienas, kurās tiks sadalīti abi pēdējie medaļu komplekti. Pirmdien stafetes sacensībās spēkiem mērosies vīrieši, bet dienu vēlāk šajā pašā disciplīnā – sievietes.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV