Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Kopsavilkums par Latvijā aizvadīto EČ modernajā pieccīņā

Gatis Kreceris, 13.06.2007. 16:00 | komentāri (2)

Otrdien ar stafeti sievietēm noslēdzās Eiropas čempionāts modernajā pieccīņā, kurš šogad norisinājās Rīgā (Olimpiskajā Sporta centrā un sporta kompleksā „Kleisti”). No Latvijas sportistiem visaugstāko rezultātu 9. vietu izcīnīja Jeļena Rubļevska, bet vīriešu stafetē Latvijas trio ierindojās 6. vietā.
Kopsavilkums par Latvijā aizvadīto EČ modernajā pieccīņā

Galerijas:

No Latvijas sportistiem individuāli visaugstāko rezultātu uzrādīja Jeļena Rubļevska, kura Eiropas čempionātā ierindojās 9. vietā. Diemžēl nedaudz pietrūka līdz vietai astotniekā, kas automātiski garantētu vietu uz olimpiskajām spēlēm. Otra Latvijas pārstāve čempionātā Ilze Volframa finālam nekvalificējās. No Rubļevskas tika gaidīta medaļa vai vismaz vieta labāko sešiniekā, taču dažādu apstākļu sakritības pēc tas viss izpalika. Par uzvarētāju starp dāmām kļuva Krievijas sportiste Jevdokija Grečičņikova.

Vīriešu konkurencē 34. vietu izcīnīja Sandris Šika. Lielisku sniegumu mūsu sportists demonstrēja pusfinālā, kur dalīja pirmo vietu. Ne tik labi Šikam veicās finālā un galarezultātā 36 dalībnieku konkurencē 34. vieta. Latvijas lielākā cerība Deniss Čerkovskis, tāpat, kā Mihails Jefremenko nespēja kvalificēties finālam. Vismaz no Čerkovska tika gaidīts vairāk, taču rezultāts ir tāds kāds viņš ir. Uzvaru starp kungiem izcīnīja Ungārijas pieccīņnieks Viktors Horvats.

Stafetē vīriešiem Latvija (Deniss Čerkovskis, Mihails Jefremenko un Sandris Šika) ierindojās 6. vietā, lai gan līdz pat pēdējai disciplīnai (skriešanai) mūsu komanda saglabāja cerības pacīnīties par bronzas medaļu. Par klupšanas akmeni Latvijas komandai, kļuva jāšana. Diezgan neveiksmīga zirgu izloze, kā arī pašu starts, kas galarezultātā deva 6. vietu un tiesības šajā disciplīnā piedalīties olimpiskajās spēlēs. Par Eiropas čempioniem stafetē kļuva Krievijas komanda.

Latvijas sieviešu komanda stafetē nepiedalījās, jo komandā bija nepieciešamas 3 dalībnieces, bet kā zināms Latviju šajā čempionātā pārstāvēja Jeļena Rubļevska un Ilze Volframa. Kopumā uz starta izgāja 9 komandas, kur triumfēja Lielbritānijas sportistes.

No Latvijas sportistiem kopumā tika gaidīti augstāki rezultāti, kaut vai tāpēc, ka čempionāts norisinājās pašmājās.

Starptautiskās Modernās Pieccīņas federācijas prezidents Klauss Šormans atzina, ka čempionāts bijis noorganizēts lieliski.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV