Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

PRO 1 STAGE iegulda Sony XDCAM High Definition tehnoloģijas iegādē

Inga Skuja, 16.04.2009. 13:39

Tehniskā nodrošinājuma nomas kompānija PRO 1 STAGE veikusi nozīmīgas investīcijas Sony XDCAM High Definition (HD) tehnoloģijas iegādē, kas uzņēmumam ļaus stiprināt tirgus līdera pozīcijas HD tehnoloģijas aprīkojuma nodrošināšanā. Šis ir pirmais HD projekts Latvijā, un pirmā saistība ar XDCAM HD 422 Baltijas valstīs.
PRO 1 STAGE iegulda Sony XDCAM High Definition tehnoloģijas iegādē

Kompānija PRO 1 STAGE iegādājusies sešas Sony PDW-700 XDCAM HD 422 kameras un Sony PDW-HD1500 HD 422 profesionālo disku rakstītāju, kas tika uzstādītas HD OB Van (mobilajā televīzijas stacijā). Šis ir Baltijas reģionā pirmais lielākais ieguldījums XDCAM HD 422 aprīkojumā.

Sony aprīkojuma uzstādīšanu pārvietojamajā televīzijas stacijā HD OB Van ir veicis uzņēmums Tilts Integration. PDW-700 XDCAM HD 422 kamera veidota, lai tā atbilstu augstajiem attēla standartiem, kas nepieciešami tādos žanros kā drāma, dokumentālais kino, raidījumi par dabaszinātnēm un izklaidējošie raidījumi. Nofilmētā materiāla saglabāšana ar Professional Disc™, kas nodrošina arī sīktēla (proxy) iespēju un starpniekfunkciju, padara PDW-700 ideāli piemērotu gadījumiem, kad svarīgs ir ātrums.

 „HD projekti Baltijas reģionā joprojām ir tās agrīnajā stadijā, līdz ar to veiktais darījums starp Sony, PRO 1 STAGE un uzstādīšanas partneri Tilts Integration ir pirmais, nozīmīgais HD projekts Latvijā. Ņemot vērā šo faktu, ar interesi gaidām pirmos investīciju rezultātus. Tāpat atzinīgi novērtējam PRO 1 STAGE izšķiršanos spert soli uz priekšu HD risinājumu izmantošanā. Šis noteikti ir jauna laikmeta sākums vietējām televīzijas producentu kompānijām, jo uzskatāmi parāda HD tehnoloģijas piedāvātās iespējas, kas ir nenovērtējamas,” informē Vladislavs Beļkovs, Sony Professional klientu menedžeris Baltijas reģionā.

„Jāatzīst, ka pieprasījums pēc HD risinājumiem ir pieaudzis visā reģionā. Līdz ar investīcijām Sony XDCAM HD aprīkojuma iegādē saviem klientiem spēsim piedāvāt vadošās no tirgū pieejamajām tehnoloģijām atbilstoši visām iespējamajām klientu prasībām,” uzsver Andrejs Mefodovskis, PRO 1 STAGE vadītājs.

„HD instalācijas ir nākotne, un, pateicoties mūsu sadarbībai ar Sony, mums ir iespēja būt par vienu no vietējiem HD satura attīstītājiem Baltijas reģionā. Manuprāt, kompānija PRO1 STAGE ar Sony HD aprīkojuma iegādi ir pieņēmuši tālredzīgu lēmumu, ņemot vērā faktu, ka Baltijā TV pārraides pāreja HD formātā ir vēl priekšā. Tagad PRO 1 STAGE var piedāvāt kvalitatīvus HD materiālus, kas vietējiem pārraidītājiem palīdzēs iekļauties aktuālajā HD vidē,” piebilst Sergejs Obodnikovs, Tilts Integration Ltd. izpilddirektors.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV