Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Panasonic izstrādājis pasaulē vieglākās augstas izšķirtspējas videokameras

ZParks/Panasonic PR, 05.06.2009. 12:35 | komentāri (1)

Panasonic prezentējis divas jaunas videokameras HDC-SD10 un HDC-TM10, kas sver tikai 227 gramus un tādējādi ir šobrīd vieglākās videokameras pasaulē*.
Panasonic izstrādājis pasaulē vieglākās augstas izšķirtspējas videokameras

Tās ir ne vien kompaktas savos izmēros, bet arī uzņem teicamas kvalitātes pilnas augstas izšķirtspējas (full HD) attēlus. 16 kārtīgo tālummaiņu lieliski papildina uzlabotais optiskais attēla stabilizētājs, kas novērš roku trīcēšanas radītos attēla defektus un palīdz uzņemt skaidrus pietuvinātus attēlus. Trīcēšanas efekts ir ierasts un palielinās, mums kustoties, tādēļ kompānija Panasonic jaunajās ierīcēs iestrādājusi arī aktīvo režīmu, kas nodrošina skaidru, dzidru attēlu filmēšanu. Sava vieglā svara un kompakto izmēru dēļ HDC-SD10 un HDC-TM10 ir teicamas ne vien īpašu notikumu filmēšanai, bet arī ikdienas situāciju iemūžināšanai.

Jaunās kameras viegli ietilpst plaukstā un tādējādi ērtā veidā palīdz uzņemt augstas kvalitātes (1920 x 1080) attēlus, savukārt spēcīgā tālummaiņa palīdzēs nofilmēt arī objektus, kas atrodas tālumā.

Videokamerās iebūvēts arī inteliģentais automātiskais režīms, kas ne vien atvieglo filmēšanas procesu un ļauj izvairīties no nevēlamiem defektiem un kļūdām uzņemšanas procesā, bet arī automātiski iestata vispiemērotāko režīmu, ņemot vērā filmēšanas apstākļus. Ierīces arīdzan atpazīst cilvēku sejas un noregulē ekspozīciju tā, lai filmā sejas būtu viegli atpazīstamas. Inteliģentā kontrasta kontrole palīdz nodrošināt piemērotāko kontrastu, bet inteliģentais ainas atlasītājs automātiski atlasa ainu, kas piemērota esošajiem filmēšanas apstākļiem. Gan HDC-SD10, gan HDC-TM10 iestrādāts autofokusa un autoekspozīcijas sekotājs (AF/AE tracking), kas nodrošina teicamu attēla kvalitāti pat objektiem kustībā, tos automātiski izsekojot.

Tā kā attēla kvalitāte un datu daudzums nemitīgi palielinās, tad patērētāji aizvien biežāk pieprasa kompaktas, lielas ietilpības ierakstošas ierīces. Šāda tendence padarījusi SDHC/SD atmiņas kartes par standarta atmiņas ierīcēm, pateicoties to milzīgajai ietilpībai līdz pat 32 GB un sīkajam pastmarkai līdzīgajam izmēram. Tādēļ abām kamerām ir ne tikai iebūvētais atmiņas disks, bet arī iespēja datus glabāt SDHC/SD kartēs. Kad iekšējais datu nesējs ir pilns, kamera automātiski pārslēdz datu glabāšanu uz SDHC/SD karti.

Abi videokameru modeļi aprīkoti arī ar skārienjutīgu ekrānu, kas ļauj viegli pārvaldīt kameras funkcijas, vienkārši pieskaroties šķidro kristālu ekrānam (LCD). Tāpat šķidro kristālu ekrāns automātiski iestata gaišuma līmeni, kas ir ideāli piemērots esošajiem filmēšanas apstākļiem, tādējādi nodrošinot lietotājiem lieliskas kvalitātes attēla atveidi LCD ekrānā.

Panasonic jaunās ierīces nodrošina arī ātru filmēšanas uzsākšanu – 1,9 sekundēs tās ir gatavas iemūžināt izvēlēto attēlu. Turklāt, apvienojot to ar ātrās uzsākšanas režīmu, kameras ir gatavas ierakstīšanai pat vēl ātrāk – nieka 0,6 sekundēs pēc LCD atvēršanas.

Ar daudzām videokamerām ir viegli palaist garām svarīgus momentus vienkārši tā iemesla dēļ, ka no ieraksta pogas nospiešanas brīža, kaut arī licies, ka tas paveikts laikā, līdz filmēšanas uzsākšanai paiet ilgāks laiks. Ar pirmsieraksta funkciju šī problēma nu ir atrisināta, jo tā nodrošina, ka kamera ieraksta 3 sekundes līdz galīgai pogas nospiešanai un noglabā datus iekšējā atmiņā. Savukārt, kad ieraksta poga tiek nospiesta līdz galam, šīs trīs sekundes tiek pievienotas videomateriāla sākumam.

Ātrā sērijveida uzņemšana ļauj uzņemt līdz pat 50 0,9 megapikseļu fotogrāfijām sekundē. Tas būtiski atvieglo fotografēšanas procesu, vienkārši nospiediet pogu, uzņemiet simts attēlus pāris sekundēs un pēc tam izdzēsiet nevajadzīgos.

Uzfilmēto viegli apskatīt gan datora ekrānā, gan televizorā. Vienkārši izņemiet SDHC/SD karti, pievienojiet to datoram vai Panasonic Viera televizoram un aplūkojiet safilmēto uz lielā ekrāna, kas ļauj pilnībā izbaudīt augstas izšķirtspējas attēlu.

Tāpat SD10 un TM10 nodrošina vieglu datu pārnešanu uz DVD diska. Ar USB vada palīdzību savienojiet videokameru ar VW-BN1 DVD ierakstošu ierīci un, nospiežot tikai vienu vienīgo pogu, jūs pārkopēsiet safilmēto DVD diskā.

* uz šī gada 19. maiju starp AVCHD formāta pilnas augstas izšķirtspējas kamerām.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV