Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Sony Blu ray atskaņotājs BDP-S560 – kad cena, iespējas un kvalitāte līdzsvarojas

Mikus Karlsons, 14.07.2009. 13:57

Blu ray kā jaunais augstas izšķirtspējas video standarts sevi par uzvarētāju pasludināja jau pirms kāda brīža. Tik uzvaroša pagaidām nebija ar atskaņojošo tehniku saistītā situācija. Tehnikas bija maz un tās cenas arī nepriecēja ne acis, ne naudas maku. Taču pēdējā laikā ir notikusi sakustēšanās un ražotāji sākuši piedāvāt atskaņotājus ar labu cenas/kvalitātes/iespēju attiecību. Mūsu redakcijā viesojās jaunais, un veikalos no jūlija vidus pieejamais Sony Blu ray atskaņotājs BDP-S560.
Sony Blu ray atskaņotājs BDP-S560 – kad cena, iespējas un kvalitāte līdzsvarojas

Izskats un funkcionālais aprīkojums

Jaunais Sony atskaņotājs ir viens no diviem modeļiem, kuriem veikalu plauktos jānonāk jau tuvāko dienu vai vismaz nedēļu laikā. Un interesants tas ir arī ar to, ka vēl pat neparādījies tā līdz galam tautai, tas jau saņēmis daudz un dikti slavinošus ekspertu vērtējumus.

Jaunais atskaņotājs pēc sava svara un izskata lielākā vai mazākā mērā atgādina labu vidējās klases DVD atskaņotāju. Nekādas pārmēru liela svara, vai milzīgi augsta korpusa pazīmes nav novērojamas. Viss korekti un eleganti, reizēm pat pārāk. Tas attiecināms uz to faktu, ka atskaņotājam uz priekšējā paneļa neieslēgtā variantā ir pamanāmas tikai divas vadības pogas – ieslēgšanas/izslēgšanas un diska ielādes poga. Viss pārējais slēpts aiz melna stikla, kurš atskaņotājam darbojoties eleganti atlokās. Racionāli vai arī nē, tas ir cits jautājums, bet stilīgi pavisam noteikti. Pults, kura ir komplektā, ne ar ko īpašu neizceļas, varētu teikt, ka tāda laba un zināma DVD atskaņotāja pults jau vien ir. Bet interesantākas lietas mūs sagaida atskaņotāja aizmugurē.

Pieslēgvietu klāsts ir sekojošs - 1 HDMI video, 1 komponentā video, 1 S-Video, 1 kompozītā video, 1 analogā audio (2-kanālu), 1 ciparu optiskā audio, 1 ciparu koaksiālā audio izejas ligzda, kā arī Ethernet pieslēgvieta. Un vēl arī uz priekšējā paneļa, labajā malā apakšā ir USB pieslēgvieta. Pilns komplekts, lai lietotās varētu izmantot visas BD-Live pakalpojuma iespējas, kuras iespējamas izmantojot interneta pieslēgumu. Taču ne mazāk interesanta ir arī bezvadu WiFi pieslēguma iespēja, kura ļauj visus priekus realizēt nestaipot liekus vadus.
 
Atskaņotāja Xross izvēlne arī ir ieguvusi daudz un dažādas balvas, un tiek pielietota Sony WEGA un BRAVIA LCD televizoros un PS3 un PSX spēļu sistēmās. Par pilnīgi intuitīvu es to gan nenosauktu, jo pirmajā brīdī ir jāpiedomā kur atrodies, un kā iziet, bet adaptācijas laiks ir ļoti neliels, un tad jau saproti, ka viss ir dikti ērti. Izvēlnes kategorijas – attēls, skaņa, regulēšana, internets, utt., novietotas horizontālā rindā, un ja izvēlamies kādu no tām atveras vertikāla rinda ar iespējām šajā kategorijā. Kopumā ērti un pārskatāmi.
 
Atskaņotājs kā jau tas pieklājas Blu ray aparātam strādā ar šī standarta diskiem, un rāda arī DVD diskus. Diemžēl jau atkal kāds ir pacenties un pārcenties, un pamanījies uzlikt reģionālos ierobežojumus, tāpēc varam novērtēt atskaņotāja kvalitāti tikai otrās un piektās zonas disku ietvaros. Saprotami tas ir, bet vai vajadzīgi un lietderīgi, tas gan ir neatbildēts jautājums. Taču pievērsīsimies atskaņotāja darbībai, un tam, ko tas var mums parādīt.

Attēla un skaņas kvalitāte

Mana līdzšinējā pieredze saskarē ar Blu ray atskaņotājiem saka vienu – gaidi un esi pacietīgs. Un ko gan citu var vēlēties, jo visi līdz šim sastaptie atskaņotāji diska ielādes un nolasīšanas etapā ir bijuši maigi izsakoties kaitinoši lēni. Tad nu apbruņojos ar pacietību, mieru, un ielādēju disku jaunajā aparāta. Un re ko, patīkams pārsteigums!!! WOW, tā manta ir ātra, salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem dikti ātra. Disks nolasās ja ne nu zibenīgi, tad vismaz pieklājīgā ātrumā, un man nav jāsāk domāt vai vispār tur maz kas notiks. Tas ir jauki. Trakoti jauki. DVD diski vispār tiek nolasīti gluži vai zibenīgi. Tad nu varam pievērsties attēla un skaņas baudīšanai. Skaņu šoreiz gan novērtējam tikai un vienīgi izmantojot stereo izeju, bet ar labu pastiprinātāju un akustiskajām sistēmām, savukārt bildes atainošana tika uzticēta Sony LCD televizoram KDL-32E5500. Pieslēgums, protams, HDMI.

Liekam iekšā filmu House of Flying Daggers, un izvēlamies dinamiskāku fragmentu, kaut gan tur tādu ir pārpārēm. Pārsteidz tas, ka atskaņotājs kopā ar televizoru spēj piedāvāt lieliski plūdenu, un krāsām bagātu bildi, bet absolūti bez kompresijas trokšņiem. Šis disks un filma nav gluži ideāli, tāpēc tam tiek pievērsta uzmanība, jo viduvēji atskaņotāji un TV skaidri parāda, ka materiāls sākumā ir bijis filmēts uz lentas, un vēlāk apciparots. Šoreiz attēls ir gluds un skatāms bez mazākajām pretenzijām. Tātad atskaņotājam iekšā ir tiešām labs un augstvērtīgs video procesors, kurš savu darbu pilda godam. Kā nākamo izvēlamies jokaino komēdiju ar Vili Smitu Hancock. Un te nu sākas patiesie prieki, jo attēls ir vienkārši ideāls, detalizēts un tik labs kādu nav gadījies redzēt pārāk bieži. Šeit nu beidzot kļūst skaidrs kāpēc tad tomēr Blu ray ir tas uz ko tiekties, un ko izvēlēties mājas kino faniem. Arī ar skaņu viss ir kārtībā, un pat ar diviem kanāliem pietiek lai izbaudītu filmas. Vēl atskaņotājam tiek piedāvāta Andreja Tarkovska filma Solaris DVD ierakstā. Filma ir atjaunota, bet ir veiksmīgi saglabātas visas nianses, skaņas un attēla. Atskaņotājs tiešām dara ja ne brīnumus, tad ļoti labu darbu gan un attēls uz lielā ekrāna ir ļoti tuvu tam kāds skatoties HD diskus. Tātad šoreiz solījums par to, ka atskaņotājs izmantojot Precision Cinema HD Upscale tehnoloģiju pietuvina DVD diskus Blu ray līmenim nav tikai solījums, bet ir realitāte.

Secinājumi

Lielisks atskaņotājs ar gandrīz perfektu attēla un skaņas kvalitāti. Turklāt spēj iedvest jaunu elpu jūsu DVD disku kolekcijā. Ja jaunais produkts tiks piedāvāts par to cenu kādu tam sola ārzemju portāli tad tam ir visas cerības kļūt par vienu no pārdotākajiem atskaņotājiem. Un, beidziet, lūdzu, bendēt patērētāju dzīvi ar reģionālajiem ierobežojumiem. Es vēlos skatīties Kiss koncertus tieši ar šo atskaņotāju. Man patika Sony BDP-S560.

Plusi
Lielisks attēls

Kvalitatīva skaņa

Ļoti labi atskaņo DVD diskus

Mīnusi
Diemžēl nelasa ne DivX, ne citus kompresētos formātus

Reģionālā koda ierobežojumi disku izvēlē

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV