Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Ilgi gaidītais mobilais dators "Nokia N97" ir pieejams Latvijā

Egita Māliņa, 03.08.2009. 11:47

Latvija ir pievienojusies to vairāk nekā 75 valstu skaitam, kurās ir pieejams jau popularitāti un atzinību ieguvušais Nokia multimediju labākais paraugs N97. Jaunais mobilais dators ir aprīkots ar 3,5 collu lielu skārienjūtīgu ekrānu, ko iespējams pilnībā pielāgot katra individuālajām vajadzībām, izbīdāmu QWERTY tastatūru un 32 GB iebūvēto atmiņu. Pateicoties WLAN, ir iespējams lietot Ovi Store, ar kā palīdzību uzreiz tālrunī var lejuplielādēt lietojumprogrammas, spēles, videoklipus, logrīkus un citu saturu.
Ilgi gaidītais mobilais dators "Nokia N97" ir pieejams Latvijā

Nokia N97 ir pirmais kompānijas tālrunis ar pielāgojamu ekrānu - lietotājs var pats noteikt kādas ikonas un servisus vēlas redzēt sākuma ekrānā, piemēram, kalendāru, neatbildētos zvanus, laika ziņas, biežāk zvanīto cilvēku foto ar iespēju tūlīt viņiem piezvanīt, sociālos tīklus kā Facebook un Hi5, ziņu servisus kā Associated Press, Bloomberg un Reuters. Nokia N97 ir arī pirmais tālrunis, kuru lietojot ir pieejams arī Ovi Store - interneta veikals, kas piedāvā gan bezmaksas, gan maksas saturu no dažādiem satura nodrošinātājiem un izstrādātājiem, tai skaitā Paramount Pictures, Facebook, kā arī Twitter lietojumprogrammas.

Pateicoties 32 GB iebūvētajai atmiņai, ko var paplašināt ar microSD atmiņas karti līdz pat 48 GB, tālrunī ir iespējams uzglabāt desmitiem tūkstošu dziesmu. Iemīļoto mūziku var klausīties ar Nokia Bluetooth stereo austiņām BH-905, ko Nokia izlaida šīs vasaras sākumā un kas nodrošina kristālskaidru skaņu, mazinot apkārtējos trokšņus, turklāt ir piemērotas ne tikai mūzikas klausīšanai, bet arī, lai atbildētu uz zvaniem.

Piecu megapikseļu kamera ar Carl Zeiss optiku nodrošina DVD kvalitātes video uzņemšanu ar 30 kadriem sekundē. Uzņemtos attēlus ir iespējams arī papildināt, norādot to uzņemšanas vietu, un tos tūlītēji parādīt draugiem vai augšupielādēt tiešsaistē ar Ovi Share, Twitter vai Flickr starpniecību. Nokia N97 ir iebūvēti A-GPS un GPS uztvērēji, lietojumprogramma Ovi Kartes, piektās versijas Symbian S60 operētājsistēma, pieslēgvietas 3,5 mm austiņām, kā arī plašas datu pārraides iespējas - WLAN, GPRS, HSDPA, 3G, Bluetooth 2.0.

Papildu informācija par Nokia N97 ir pieejama Nokia mājas lapā: http://www.nokia.lv/meklet-izstradajumus/visi-talruni/nokia-n97#/main/landing un N-sērijai veltītā Nokia blogā (saturs angliski): http://blogs.nokia.com/nseries/

Nokia N97 Latvijā ir pieejams par aptuveno mazumtirdzniecības cenu 499 lati (ieskaitot PVN). Tiem, kuriem nepieciešama alternatīva fotoaparātam, vasaras sākumā Nokia izlaida tālruni N86 8MP, kas jau ieguvis prestižo TIPA (Tehnisko attēlu preses asociācijas - Technical Image Press Association) balvu kā labākā mobilā attēlveidošanas ierīce. Nokia N86 pieejams Latvijā par aptuveno mazumtirdzniecības cenu 350 lati (ieskaitot PVN).

Par Nokia

Nokia ir pasaules līderis mobilo sakaru jomā, kas veicina interneta un sakaru nozares pārveidi un izaugsmi. Kompānija ražo plašu mobilo ierīču klāstu, nodrošinot pakalpojumus un programmatūru, kas ļauj lietotājiem baudīt mūziku, navigāciju, video, televīziju, attēlveidošanu, spēles, biznesa mobilitāti un citas iespējas. Nokia darbības centrā ir patērētājiem piedāvāto interneta pakalpojumu attīstīšana un paplašināšana, kā arī risinājumi un programmatūra uzņēmumiem. Nokia piedāvā arī aprīkojumu, risinājumus un pakalpojumus sakaru tīkliem, izmantojot Nokia Siemens Networks.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV