Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Apskaņo savu māju ar kosmoskuģi iPod’am - Sony AIR-SA20PK

Reinis Zitmanis, 05.03.2010. 09:48

Ņemot vērā, ka šī ir jau trešā iPod dokstacija, ko saņemu apskatam, manas prasības jau bija krietni augušas, un, internetā aplūkojot ierīces aprakstu pašā Sony mājas lapā, bija skaidrs, ka šis būs funkcionāli bagātākais risinājums no visiem iepriekš redzētajiem. Asociācijas ar lielgabalu zvirbuļiem? Risinājums, kas dārgāks par pašu iPod? Latvietim varētu būt dārgs, taču, ja paskatās pasaulē, līdzīgi risinājumi ir atrodami par krietni lielāku cenu.
Apskaņo savu māju ar kosmoskuģi iPod’am - Sony AIR-SA20PK

Ideja

Sony piedāvā “multi-room” risinājumu, kas spēj apskaņot visas telpas Tavā mājā vai birojā. Atceros, savulaik Bils Geits vienā no savām grāmatām rakstīja par savu gudro māju, kurā mūzika seko tam pa pēdām neatkarīgi no tā, kurā istabā Bils atrodas. Sony piedāvā risinājumu, kas šo ideju atļauj realizēt vienkāršā bezvadu līmenī. Galvas stacija, kurā tiek ievietots iPod, un uztveršanas moduļi, kas vienlaicīgi ir stereo skaļruņu kopums, ļauj mūziku atskaņot telpās, kur novietoti.

Komplektā nāk bāzes dokstacija un divi uztvērējmoduļi - skaļruņi. Taču dokstacija atbalsta līdz pat 10 savienojumiem, kas nozīmē, ka, piepērkot klāt vēl 8 skaļruņu komplektus, vienlaicīgi apskaņot varēsim arī visai lielu māju. Prātā nāk amerikāņu filmās redzētas mājas ballītes, kurā desmitiem un pat simtiem cilvēku izklaidējas gan mājas stāvos istabās, uz trepēm un ārā pie baseina. Šis būtu veids, kā sniegt iespēju cilvēkiem dejot visās mājas telpās, turklāt skaļumu katrā no uztveršanas moduļiem-skaļruņiem var regulēt atsevišķi. Vēl vairāk, liels bija mans pārsteigums, ka katram no tiem ir arī sava tālvadības pults. Iepakojumu atverot, ieraudzīju trīs - dokstacijai un abiem skaļruņiem katram savu.

Izskats

Sony stilā kvalitatīva apdare, melna plastmasa, askētisks un minimāls dizains noapaļotām malām bez hroma izraibinājumiem. Grāmatas izmēra dokstacija ar vadības taustiņiem un iPod pieslēgvietu pašā centrā. Strāvas vads un komplektā esošs FM antenas vads, kas varēja gan būt nevis baltā, nevis melnā krāsā. Uztveršanas moduļi, kā jau skaļruņu komplekts, svarā pasmagi ovāli tornīši neliela radiouztvērēja izmērā. Vizuāli tie atgādina atsevišķus radioaparātus. Arī funkcionāli uztveršanas modulis, kas atrodas, piemēram, virtuvē, var Jums atskaņot FM radio, kamēr viesistabā varam baudīt mūziku no iPod. Skaļruņu moduļa vidū neliels izgaismots šķidro kristālu ekrāns, kas rāda, kas šobrīd tiek atskaņots. FM radio gadījumā redzam radio stacijas nosaukumu, savukārt ja klausāmies iPod, tad tiek attēlots dziesmas nosaukums, laiks un cita informācija, ko parasti redzam iPod lodziņā. Kā vienīgais AIR-SA20PK “blings” pieminams - dokstacijai pa perimetru izgaismots zilas krāsas kontūrs. Gaismu var izslēgt, taču, ja izmantosiet to kā “naktsstaciju” guļamistabā, tā istabā sniegs minimālu apgaismojumu, gaidot, kamēr Jūsu iPod pamodinās “māju” ar mūziku.

Lielais pluss

Lielākais pluss, protams, ir bezvadu saslēgums. Māja vai dzīvoklis sen jau kā izremontēts, taču, ciemojoties pie draugiem, nereti redzam audio skaļruņus iebūvētus piekaramajos griestos un vairāku telpu apskaņošanu. Vadi, protams, sen izvilkti. Ko darīt mums? Vilkt vadus, slēpt “estētiskajos” kabeļu kanālos? Bezvadu risinājumam, manuprāt, būtu jābūt praktiski jebkuras šodien nopērkamās ierīces pamatā. Cilvēce ietaupītu miljoniem tonnu vara un mēs paši - daudzus desmitus latu, ja atceramies, cik metrā maksā kvalitatīvs audio kabelis. Arī ar vadiem nebūtu jāķēpājas.

Novietojot katru no uztveršanas moduļiem savā telpā, tos atliek vien pievienot pie strāvas, ieslēdzot rozetē, un bezvadu savienojums notiek pats no sevis. Nekas nav jākonfigurē, nav jāmeklē, nav jāizdala adreses vai tamlīdzīgi. Ieslēdzu FM radio, atrodu vienu no stacijām, un mūzika skan. Nekas īpašs? Protams, tikai atceramies, ka FM antena ir pievienota dokstacijai, taču radio staciju izvēlējos uztvērēja-skaļruņa modulī. Ņemot vērā, ka katram modulim ir sava “wireless” pults, iegūstam bezapkalpes risinājumu. Novietoju un aizmirsu.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV