Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Google iegādājas Motorola Mobility

Kaspars Rumbenieks, ZParks.lv, 16.08.2011. 15:20

Vēl pirms varenās iPhone ēras, tieši Motorola dominēja ASV mobilo telefonu tirgū, bet pēdējos gadus Motorola pazaudēja milzīgu mobilo telefonu tirgus daļu, jo to ražotie telefoni no konkurentiem atpalika praktiski visos tehnoloģiskajos aspektos.
Google iegādājas Motorola Mobility

Lai arī pēdējā gada pārdošanas rezultāti uzlabojās, Motorola joprojām cieta 56 miljonu ASV dolāru zaudējumus, tādēļ piekrita Google piedāvājumam pārdot savu mobilo telefonu nodaļu Motorola Mobility par 12,5 miljardiem ASV dolāru, un tagad viens no vadošajiem mobilo telefonu operētājsistēmas izstrādātājiem ir apvienojies ar milzīgas kapacitātes mobilo telefonu ražotāju. Google šādi vēlas pārņemt daudzos Motorola Mobility patentus, kā arī iegūt stabilu partneri Android OS izplatīšanā un attīstīšanā. Tiesa, citi pasaules vadošie mobilo telefonu ražotāji jau ir paspējušu izteikt savas bažas par to, ka Motorola tagad iegūs ievērojamas priekšrocības, kas saistītas ar Android OS, tādēļ varot tiks radīti nevienlīdzīgi tirgus apstākļi.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV