Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

"Live Rīga": tūrisma nozarē jārada jauni produkti

Antra Laumane, 05.02.2010. 17:00 | komentāri (1)

Starptautiskā tūrisma gadatirgus Balttour 2010 ietvaros notikusi LIVE RĪGA iniciēta apaļā galda diskusija dažādu nozaru uzņēmējiem un institūcijām. Diskusijas tēma: "LIVE RĪGA partnerība - iespēja inovatīvu tūrisma produktu radīšanā." Ar savu redzējumu par tūrisma veicināšanu diskusijā dalījās Latvijas Nacionālā opera, Eiropas Kultūras galvaspilsētas direkcija, LR Kultūras ministrija, AS Aldaris, AS Dzintars un vairāki citi tūrisma un ar to saistīto nozaru pārstāvji.
"Live Rīga": tūrisma nozarē jārada jauni produkti

"Diskusijas ietvaros LIVE RĪGA esošie un potenciālie partneri nāca klajā ar virkni progresīvu iniciatīvu tūrisma veicināšanai. Galvenā atziņa - tūrisma nozarei vajadzīgas spilgtas idejas un vēlme būt atvērtiem starpnozaru sadarbībai. LIVE RĪGA aicina un atbalsta ikvienu radošu ieceri, kas vairo Rīgas tūrisma piedāvājuma daudzveidību un kvalitāti," norāda diskusijas vadītāja, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) pārstāve Antra Laumane.

"Novērtējot kultūras un tūrisma nozaru sadarbības iespējas, šobrīd strādājam pie kultūras pasākumiem, kas vērsti uz ienākošo tūrismu. Kultūras institūcijām šajā jomā iespējama laba sadarība ar LIVE RĪGA. Šobrīd ar ministrijas pārraudzībā esošajām institūcijām koordinējamies, lai kopīgi izstrādātu tādu pasākumu kopumu, kas būtu interesants ārvalstu tūristiem, kad tie apmeklēs Latviju," diskusijā norādīja kultūras ministrs Ints Dālderis.

Uzņēmums Aldaris diskusijas laikā tūroperatoriem izsludināja konkursu par ekskursiju organizēšanu Aldarī. Tūrisma nozares uzņēmumi tiek aicināti piedāvāt idejas regulāru ekskursiju organizēšanai alus darītavā.

LIVE RĪGA organizētajā apaļā galda diskusijā savu redzējumu par tūrisma veicināšanu prezentēja:

• Diāna Čivle, Eiropas Kultūras galvaspilsētas direkcijas vadītāja;

• Aiva Rozenberga, Eiropas Kultūras galvaspilsētas direkcijas programmu koordinatore;

• Selga Laizāne, Latvijas Nacionālās operas izpilddirektore;

• Laura Veličko, AS Dzintars Mārketinga un reklāmas nodaļas vadītāja;

• Daina Šnikvalde, AS Aldaris Darbinieku apkalpošanas biroja vadītāja.

LIVE RĪGA īsteno Latvijas tūrisma nozarē unikālu partneru programmu. Tā apvieno vairākus simtus publiskā un privātā sektora organizāciju. Partneru programmas ietvaros ikvienam uzņēmumam ir iespēja radīt pievilcīgu tūrisma produktu un piedāvāt to pilsētas viesiem. Uzņēmumi un institūcijas, kas iesaistījušies LIVE RĪGA partneru programmā, atbalsta Rīgas popularizēšanu ārvalstīs. Līdz šim ar LIVE RĪGA sazinājušies jau vairāk kā 300 potenciālie partneri. Partnera statuss paredz LIVE RĪGA kvalitātes zīmes izmantošanu uzņēmuma iekštelpās, ārtelpās un/vai mārketinga materiālos. Šī kvalitātes zīme kalpo kā signāls tam, ka attiecīgais partneris ir uzticams uzņēmējs, kas piedāvā augstu pakalpojumu un apkalpošanas kvalitāti.

Partnera statusu apliecinošu sertifikātu ir saņēmuši 104 uzņēmumi, institūcijas un nevalstiskās organizācijas (sertifikātu saņēmēju sarakstu, lūdzu, skatīt pielikumā). Vairākas viesnīcas, restorāni, kultūras un izklaides iestādes jau izvietojušas LIVE RĪGA kvalitātes zīmi. 30 potenciālo partneru pieteikumi pašlaik atrodas izskatīšanas procesā. Par partnera statusa piešķiršanu lemj RTAB Konsultatīvā padome.

PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī, LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs" (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība "airBaltic", Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai "airBaltic", LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam."

www.liveriga.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV