Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

"Live Rīga" popularizē kultūras dzīvi Rīgā

Antra Laumane, 10.03.2010. 11:35

Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB) sadarbībā ar LR Kultūras ministriju izveidojis kultūrtūrisma produktu LIVE RĪGA Kultūras vasara. Tas apvieno virkni kvalitatīvus starptautiska līmeņa kultūras un izklaides pasākumus laika posmā maijs - septembris. Šis ir pirmais šāda veida Rīgas tūrisma veicināšanas produkts, kas saturiski papildina Rīgas atpazīstamības kampaņu ārvalstīs.

"Ir būtiski parādīt Rīgu kā augsta līmeņa kultūras pasākumu norises vietu. Kvalitatīvi un atraktīvi pasākumi papildina tradicionālos tūrisma veidus - pilsētas vēsturiskā mantojuma un arhitektūras pieminekļu apskati. Unikāls vēsturiskais mantojums apvienojumā ar regulāriem, skanīgiem notikumiem, veido pievilcīgas galvaspilsētas reputāciju. Piemēram, Rīgas Operas festivāls, Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki un mūzikas festivāls "Rīgas ritmi" ir tikai daži šīs vasaras notikumi ar augstu potenciālu ārvalstu apmeklētāju piesaistes ziņā," norāda Antra Laumane, RTAB pārstāve.

LIVE RĪGA Kultūras vasaras notikumus iecerēts popularizēt mājas lapā www.liveriga.com/promo/lv/kulturas-vasara/feel, ārvalstu medijos, interneta vietnēs, kā arī tiks izdots pasākumu buklets ar detalizētiem pasākumu aprakstiem. Lielākoties tiks popularizēti pasākumi, kas notiek nedēļas nogalēs (atbilstoši Rīgas kā īsu brīvdienu galamērķa pozicionējumam).

LIVE RĪGA Kultūras vasarā iekļauti pasākumi šādās kategorijās:

• Klasiskā mūzika, opera, balets;

• Māksla, muzeji un izstādes;

• Kino un teātris;

• Citi starptautiska mēroga pasākumi.

Papildus kultūras un mākslas notikumiem, ārvalstu medijos iecerēts popularizēt Nordea Rīgas maratonu (23.maijs) un festivālu Go Blonde (28. - 29.maijs), jo šie pasākumi var ieinteresēt Rīgas apmeklētājus. LIVE RĪGA pavasara/vasaras kampaņa šogad noritēs 11 valstīs: Baltkrievijā, Dānijā, Gruzijā, Igaunijā, Izraēlā, Krievijā, Lietuvā, Norvēģijā, Somijā, Vācijā un Zviedrijā.

PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī, LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs" (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība "airBaltic", Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai "airBaltic", LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV