Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Restorāna apskats – „Bel Ami”

www.kursuzsauks.lv, 30.03.2009. 13:21

Piešķirot restorānam nosaukumu, svarīgi, lai tas uzreiz ar kaut ko asociējas, vai vismaz ļauj nojaust restorāna būtību un tematiku. Augsta līmeņa restorāni bieži vien izvēlas nosaukumu franču valodā, jo Francija galu galā visiem zināma kā kulinārijas dzimtene. Tā tas noticis arī ar „Bel Ami” jaunatvērtajā viesnīcā „Nordic Hotel Bellevue” Raiņa bulvāri iepretim dzelzceļa stacijai.
Restorāna apskats – „Bel Ami”

Franču valodas nezinātājiem nav ne mazākās nojausmas par to, ko nozīmē vārdu salikums "Bel Ami". Tas ir Gija de Mopasāna romāna „Mīlulis” oriģinālais nosaukums. Kā jau var noprast, restorāns veidots klasiskā manierē, ar smalku inteliģences piedevu. Restorānā ir lieli logi ar klasiskiem aizkariem, bet starp logiem sakārtas lielformāta Rīgas fotogrāfijas. Lai gan interjers kopumā ir elegants un smalks, tas ir silts un mājīgs.

„Bel Ami” virtuvē saimnieko šefpavārs Vladislavs Gerke, kurš, izstrādājot ēdienu piedāvājumu, nav aizmirsis tradicionālās vērtības (jo īpaši franču) un tās prasmīgi apvieno ar mūsdienu pieredzi un tendencēm (piena jēra muguriņa ar trifeļu mērci, zoss aknu sendviču un šalotes sīpolu confit vai vidēji cepta pīles krūtiņa ar lavandas mērci un brokoļu - puķkāpostu terīni). Būtisku pievienoto vērtību "Bel Ami" veido fakts, ka viens no restorāna pavāriem (Vasilijs Strelkovs) atzīts par 2008. gada labāko pavāru Latvijā.

Raiņa bulvāris 33

Tel. 67559653    
   
Darba laiks: 15:00 - 23:00
Pirmdien: slēgts
Svētdien: slēgts

Materiāls publicēts sadarbībā ar www.kursuzsauks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV