Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dominikāņu pēctecis Vecrīgā

kursuzsauks.lv, 14.04.2009. 13:35

Pa kreisi no ieejas – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, pa labi – Sv. Jāņa baznīca un Jāņa sēta, bet pretī ieejai – Brēmenes muzikanti un Pēterbaznīca. Izcila kompānija. Tieši tādēļ Skārņu ielas namā Nr. 10/20 ar lielākiem vai mazākiem pārtraukumiem vienmēr atradies kāds restorāns.
Dominikāņu pēctecis Vecrīgā

Pēdējais no tiem – jauniešu apdzīvotais bārs „Citas debesis” piedzīvoja dabīgu saulrietu un debesis tā arī nav spējušas atgūt dienasgaismu. Pirms tam te labu laiku darbojās arī Žagara restorāni – vispirms „Grieķu restorāns” un pēc tam „Babylon”. Vieta pateicīga, jo īpaši, ja mērķis ir piesaistīt tūristu auditoriju. Tomēr ar vietu vien nepietiek un to pierāda kaut vai fakts, ka agrāko restorānu šajā ēkā vairs nav. Un loģiski, pienākusi kārta nākamajam. Šoreiz tas ir „Domincanes”.

No „Light” virtuves Berga Bazārā uz "Dominicanes" pārnācis šefpavārs Ilmārs Briška, turklāt ar daudz plašākām pilnvarām, jo jaunajā restorānā viņš saimnieko ne tikai virtuvē vien. Un tas ir jūtams. Viss, sākot no interjera līdz ēdienu noformējumam, šķiet jau kaut kur redzēts. Klasisks un vienkāršs interjera risinājums ar tumšām, lakoniskām mēbelēm un svecēm sienas lampu vietā, kas tāpat kā restorāna nosaukums atgādina, ka te savulaik atradies Dominikāņu klosteris.

Viens gan ir skaidrs - apmeklētāju te netrūks (ja vien potenciālie apmeklētāji viens pēc otra masveidā nestāsies bezdarbnieku rindās), jo cenas un kvalitātes attiecība „Dominicanes” ir daudz labāka kā, piemēram, simts metrus attālajā „Velvetā” vai „T.G.I.Friday’s” vēl pārdesmit metrus tālāk. Nebūs viegli Vecrīgā atrast vēl kādu restorānu, kur dārgākais ēdiens (jaunlopa steiks ar piedevām) maksā sešus latus. Pirmajā brīdī var šķist, ka šāds cenu līmenis panākts, taupot uz kvalitātes rēķina, bet grilēta vistas fileja ar bekonā tītiem dārzeņiem un Savojas kāpostā pildītu dārzeņu rizoto par četriem latiem norāda uz pretējo. Ēdiens izrādās pieklājīgi kvalitatīvs, porcijas lielums – ierastais. Pastām porcijas gan varēja būt lielākas, lai gan, ko var gribēt par nepilniem trim latiem (spageti ar Boloņas mērci tāpat kā spageti Carbonara maksā 2.40 Ls, bet taljatelle ar grilētu vistu, dārzeņiem, kokospiena siera mērci – 2.80 Ls). Kopumā iespaids patīkams un cerīgs.

Materiāls publicēts sadarbībā ar www.kursuzsauks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV