Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Jauno modes mākslinieku konkurss “Habitus Baltija 2010” prezentēs jaunākās modes tendences

Inese Libere, 17.03.2010. 09:53

Pēc nepilna mēneša Ķīpsalā savas tērpu kolekcijas jauno modes mākslinieku konkursa “Habitus Baltija 2010” žūrijai un arī publikai prezentēs 45 jaunie modes mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Norvēģijas, Turcijas, Kipras, Polijas un Slovēnijas. Konkurss notiks 10. aprīlī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.
Jauno modes mākslinieku konkurss “Habitus Baltija 2010” prezentēs jaunākās modes tendences

“Esam ļoti gandarīti par pērn veiksmīgi uzsākto sadarbību ar Lietuvas un Igaunijas mākslas akadēmijām, kam šogad pievienojušās arī Polijas un Krievijas augstskolas,” saka projekta vadītāja Ilona Ansone. “Tādēļ aicinām ikvienu, kam interesē mode, radošums, interesantas un stilīgas idejas, klātienē vērot konkursa “Habitus Baltija 2010” tērpu skates, jo tieši šeit dzimst jauni talanti un tiek sniegts lielisks ieskats nākotnes modes tendencēs,” uzsver Ilona Ansone.

Jau otro gadu “Habitus Baltija” starptautiskā žūrija vērtēs ne tikai jauno modes mākslinieku individuālo sniegumu, bet arī noteiks labāko skolu. Individuālai vērtēšanai jaunie modes mākslinieki savus darbus pieteica trijās nominācijās: “Mākslinieciskais pret-a-porter”, “Avangards” un “Rūpnieciskais pret-a-porter”.

Par labākās skolas titulu sacentīsies 10 augstskolas – Latvijas Mākslas akadēmija, Viļņas Mākslas akadēmija (Lietuva), Viļņas Mākslas akadēmija, Telšu Mākslas fakultāte (Lietuva), Igaunijas Mākslas akadēmija (Igaunija), Tallinas Lietišķo zinātņu universitāte (Igaunija), Krakovas Mākslas un modes dizaina skola (Polija), Starptautiskā Tērpu un modes dizaina skola (Polija), Dienvidkrievijas Valsts ekonomikas un servisa universitāte (Krievija), Dizaina akadēmija (Ļubļana, Slovēnija) un Mimar Sinal tēlotājmākslas universitāte (Turcija). Labāko skolu noteiks pēc skolu un augstskolu izvirzīto studentu vidējā iegūto punktu skaitu.

Kolekciju oriģinalitāti, izstrādājumu kvalitāti un stilu, kā arī atbilstību konkursā pieteiktajām kategorijām vērtēs starptautiska žūrija, ko vadīs pazīstamais imidža dizainers un modes analītiķis Konstantīns Bogomolovs. Žūrijā būs pārstāvēti gan nozares profesionāļi, gan akadēmiskie mācībspēki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas mākslas akadēmijām.

Konkursa skates sāksies 10. aprīlī plkst. 14.00. Jubilejas konkursa fināls un laureātu apbalvošana paredzēta plkst. 17.00 ar iepriekšējo gadu konkursa laureātu Līgas Bangas, Indras Salcevičas un Agneses Narņickas tērpu kolekciju modes skati.

Konkursa uzvarētāji saņems sertifikātus dalībai starptautiskos modes konkursos, tostarp arī prestižajā IX starptautiskajā jauno dizaineru konkursā “Russkij Siluet”, kura fināls notiks 2011. gada maijā Maskavā, modes konkursā “Ekzersis” Maskavā, kas notiek lielākajā nozares izstādē “Tekstillegprom” Krievijā, kā arī citas vērtīgas balvas. Grand Prix ieguvējs saņems vērtīgu pārsteiguma balvu no Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 un “Habitus Baltija” statueti. Statueti saņems arī par labāko atzītā skola. Tāpat arī “Habitus Baltija 2010” labākās kolekcijas autors nākamajā gadā ar savu tērpu kolekciju varēs atklāt konkursa “Habitus Baltija 2011” fināla skati. Savukārt kādam no konkursa dalībniekiem “Intertextil Balticum” rīkotāji dāvās iespēju piedalīties izstādē 2011. gadā.

Konkursa mērķis ir atklāt jaunus talantus, atbalstīt jaunos modes māksliniekus un sniegt iespēju bagātināt pieredzi, veicinot ideju un zināšanu apmaiņu starp modes māksliniekiem un nozares profesionāļiem.

Notiks lekcijas, kas veltītas modes tematikai

Jaunie modes mākslinieki un citi interesenti varēs papildināt savas zināšanas modes mārketingā, jo 9. un 10. aprīlī notiks vairākas lekcijas, ko lasīs modes aprindās pazīstami profesionāļi. 10. aprīlī plkst. 10.00 lekciju “Komerciāla pieeja modes dizainam” (angļu valodā) lasīs Rietumeiropas slavenību personīgā stiliste, Londonas mācību centra „The Image Academy” direktore Natalī Svikle, savukārt 10. aprīlī plkst. 12.00 notiks pazīstamā imidža dizainera un modes analītiķa Konstantīna Bogomolova lekcija “Moderna tēla veidošana” (krievu valodā).

“Habitus Baltija 2010” organizē Latvijas Mākslas akadēmija, Igaunijas Mākslas akadēmija, Viļņas Mākslas akadēmija, Krakovas Mākslas un modes dizaina skola, Tallinas Lietišķo zinātņu universitāte un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Konkurss “Habitus Baltija 2010” notiks vienlaikus ar 15. starptautisko tekstila, apģērbu, ādas izstrādājumu un ražošanas iekārtu izstādi “Intertextil Balticum 2010”, kas notiks no 9. līdz 11. aprīlim Rīgā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Papildu informācija par konkursa dalībniekiem un fotogalerija: www.bt1.lv/habitus

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV