Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Jauno modes mākslinieku konkursā "Habitus Baltija 2010" triumfē Baltijas valstu pārstāvji

Inese Libere, 13.04.2010. 15:11

10.aprīlī notika 10. jauno modes mākslinieku konkurss "Habitus Baltija 2010" un starptautiskā žūrija par labākajiem visās trīs konkursa kategorijās atzina Baltijas valstu jaunos modes māksliniekus.
Jauno modes mākslinieku konkursā "Habitus Baltija 2010" triumfē Baltijas valstu pārstāvji

 

GRAND PRIX un arī par labāko kategorijā "Avangards" tika atzīta Ingas Tauriņas (Latvija) kolekcija "IR-ON-LINE". Māksliniece ieguva naudas balvu 1000 eiro apmērā nākamo kolekciju radīšanai. Tāpat arī "Habitus Baltija 2010" labākās kolekcijas autore nākamajā gadā ar savu jauno tērpu kolekciju varēs atklāt konkursa "Habitus Baltija 2011" finālu.

""Habitus Baltija" Latvijā ir stabilākais un nozīmīgākais konkurss šajā jomā", ir pārliecināta GRAND PRIX ieguvēja Inga Tauriņa. "Jaunajiem modes māksliniekiem šī ir lieliska iespēja pierādīt savas spējas un demonstrēt plašākai publikai savu radošo darbu, salīdzināt savu veikumu ar citu valstu māksliniekiem, kā arī smelties pieredzi un radošas idejas. Šogad savas tērpu kolekcijas prezentēja mākslinieki no 11 valstīm un šāda internacionalitāte piešķir konkursam īpašu nozīmību", uzskata Inga Tauriņa.

Par labāko kategorijā "Rūpnieciskais pret-a-porter" tika atzīta Pētera Rasta (Igaunija) kolekcija "Dzīvo labi". Pēters Rasta balvā saņēma sertifikātu dalībai modes konkursā "Ekzersis" Maskavā un BT 1 apmaksātus ceļa izdevumus.

Labākās kolekcijas "Ķermeņa pārvērtības" autors Viļus Venckevičus (Lietuva) kategorijā "Mākslinieciskais pret-a-porter" balvā saņēma sertifikātu dalībai prestižajā IX starptautiskajā jauno dizaineru konkursā "Russkij Siluet" finālā Maskavā un BT 1 apmaksātus ceļa izdevumus.

10 augstskolu konkurencē par labāko skolu šogad tika atzīta Viļņas Mākslas akadēmija.

Izstādes "Intertextil Balticum" rīkotāju simpātiju balva tika Artim Štamgūtam. Viņš izstādē 2011. gadā varēs piedalīties bez maksas, prezentējot un piedāvājot savas tērpu kolekcijas plašam interesentu lokam. Artis Štamgūts saņēma arī Rīgas Domes simpātiju balvu un dāvanu karti materiālu iegādei no uzņēmu "Texrep Baltica". Dāvanu karti saņēma ar Tatjana Dorohova (Latvija).

Diplomatic Economy Club pārsteiguma balva aizceļoja kopā ar George Georgu uz Kipru, bet Latvijas uzņēmuma "Coats Latvia" simpātiju balvu saņēma Sanita Grēbere par kolekciju "Vitālā pagātne".

Savukārt žūrijas komisijas priekšsēdētājs un pazīstamais imidža dizainers un modes analītiķis Konstantīns Bogomolovs dāvāja iespēju bez maksas apmeklēt "Bogomolov’ Image School" rīkotos seminārus trīs valstu māksliniekiem - Elīnai Rožkalnei (Latvija), Jūlijai Gerasjko (Ukraina) un Irinai Boļšaginai un Lilijai Viļesovai no Krievijas.

Kolekciju oriģinalitāti, izstrādājumu kvalitāti un stilu, kā arī atbilstību konkursā pieteiktajām kategorijām vērtēja starptautiska žūrija Konstantīna Bogomolova (Latvija) vadībā. Žūrijas sastāvā bija Londonas mācību centra "The Image Academy" direktore Natalī Svikle (Lielbritānija), Latvijas Mākslas akadēmijas Modes dizaina katedras vadītāja docente Ineta Amoliņa, žurnāla "JOY" galvenā redaktore Dace Vaivara (Latvija), žurnāla "L’Officiel Latvia" modes redaktore Olga Kolotova (Latvija), Viļņas Mākslas akadēmijas Tērpu dizaina nodaļas asociētā profesore Dangjole Brogiene (Lietuva), Viļņas Mākslas akadēmijas Telšu mākslas fakultātes asociētā profesore Virginja Degeniene (Lietuva), Igaunijas Mākslas akadēmijas Modes dizaina nodaļas asociētā profesore Vilve Unts (Igaunija), Tallinas Lietišķo zinātņu universitātes Tehniskā dizaina un apģērbu tehnoloģijas katedras vadītāja Tēle Pēta (Igaunija), Krakovas Mākslas un modes dizaina skolas direktore Joanna Gavela (Polija), Starptautiskā tērpu un modes dizaina skolas pārstāve, modes māksliniece Joanna Mištela, Frederika Tehnoloģiju institūta studiju programmas direktore Teodora Laniti (Kipra) un Dizaina akadēmijas modes dizaina katedras vadītāja Sonja Stermane (Ļubļana, Slovēnija).

Kā zināms, konkurss "Habitus Baltija" notiek jau kopš 2001. gada, un šogad pulcēja 47 jaunos māksliniekus no 11 valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Norvēģijas, Turcijas, Kipras, Polijas un Slovēnijas. Līdzās konkursa skatēm plaši apmeklēti bija arī semināri par modes tematiku, kur savās zināšanās un pieredzē dalījās imidža dizaineris un modes analītiķis Konstantīns Bogomolovs un stiliste, Londonas mācību centra "The Image Academy" direktore Natalī Svikle (Lielbritānija).

Konkursa mērķis ir atklāt jaunus talantus, atbalstīt jaunos modes māksliniekus un sniegt iespēju bagātināt pieredzi, veicinot ideju un zināšanu apmaiņu starp modes māksliniekiem un nozares profesionāļiem.

Konkurss notika ar žurnāla "JOY", viesnīcu "Elefant", "Islande Hotel", Birutas Mageles starptautiskās stilistu skolas un "Eiroline" laipnu atbalstu.

"Habitus Baltija 2010" organizatori: Latvijas Mākslas akadēmija, Igaunijas Mākslas akadēmija, Viļņas Mākslas akadēmija, Krakovas Mākslas un modes dizaina skola, Tallinas Lietišķo zinātņu universitāte un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV