Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pēdējo nedēļu iespējams apmeklēt "Tradicionālo prasmju skolas 2011" nodarbības

Inga Bika, 22.03.2011. 13:48 | komentāri (1)

Vēl tikai šajā sestdienā, 26. martā iespējams apmeklēt "Tradicionālo prasmju skolas 2011" nodarbības Latgalē.
Pēdējo nedēļu iespējams apmeklēt "Tradicionālo prasmju skolas 2011" nodarbības

 

Upītē joprojām var mācīties lina dvieļu aušanu, Ludzā amatnieki rāda cimdu adīšanu un seno velteņu velšanas tradīcijas, savukārt Vērēmu pagasta Adamovā var apmeklēt vienīgo vietu Latvijā, kur top zirglietas. Aglonā ikviens tiek gaidīts apgūt kokgriešanas prasmes, Nautrēnos – metālkalšanu. Krāslavā var mācīties Latgales keramikas tradīcijas, savukārt Višķos – pinumu daudzveidību. Ūdrīšos joprojām ir iespēja izgatavot niedru stabules un Līvānos – rakstainās un pītās jostas. Raiņa mājā Berķenelē notiek vilnas apstrādes nodarbības, savukārt Zvirgzdenē var apgūt tradicionālās latgaliešu receptes. Dagdas folkloras centrā var uzzināt par katrai gadskārtai raksturīgajām tradīcijām un mācīties Latgales tradicionālos dančus un rotaļas.

Visas nodarbības ir bez maksas.

Pieteikšanās pie meistariem telefoniski vai pa e-pastu. Plašāka informācija par "Tradicionālo prasmju skolas" norisēm un meistaru kontaktinformācija Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra mājas lapā: www.knmc.gov.lv, kā arī www.prasmjuskola.lv un pa tālruni 67228985.

2. aprīlī Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā notiks Prasmju skolas noslēgums, kurā tiksies visi meistari un viņu mācekļi. Uz cepļa atvēršanu, amatu demonstrējumiem, koncertu un meistaru godināšanu tiks gaidīts ikviens interesents.

Meistaru un mācekļu darbu dokumentē Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studenti.

"Tradicionālo prasmju skolu 2011" rīko: Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs sadarbībā ar novadu pašvaldībām.

Atbalstītāji: Latvijas Mobilais telefons, Latvijas Radio 2, Latgales mākslas un amatniecības centrs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV