Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas modes nedēļai - 15 sezonas

Tatjana Baļvas, 21.10.2011. 18:03

Jau nākamnedēļ, no 27. līdz 30. oktobrim, Rīgā notiks tradicionālā Rīgas modes nedēļa. Kā jau bija ziņots, šī Modes nedēļa būs piecpadsmitā - jubilejas. Par godu šim notikumam „Gints Bude Model Management", kuras pārstāvētie modeļi demonstrēja dizaineru veidotos tērpus visās 15 Modes nedēļās un vairakkārt bijuši tās reklāmas „sejas", organizē tematisko fotoizstādi „XV RIGA FASHION WEEK kopā ar GINTS BUDE MODEL MANAGEMENT", kura tiks atklāta 29. oktobrī plkst. 16.00 viesnīcā „Radisson Blu Hotel Latvija".
Rīgas modes nedēļai - 15 sezonas

Fotoizstādi veidos visu 15 Rīgas modes nedēļu skašu fotogrāfiju kolāžas; tās atklāšanā piedalīsies Latvijas modes mākslinieki, RFW dalībnieki, un citas prominentas personas. Vēlāk izstāde būs apskatāma iepirkšanās centrā „SKY & MORE" no 1. līdz 15. novembrim. Modes dizainers Gints Bude uzsver: „15 Rīgas modes nedēļas ir devušas fantastisku, nenovērtējamu iespēju tērpu demonstrētājām iegūt pirmo starptautisko pieredzi turpmākajam darbam pasaules lielākajās modes nedēļās. Laikam jau tāpēc arī viņas kā gājputni cenšas pie pirmās iespējas atgriezties „dzimtajā vietā", Rīgas modes nedēļu ierakstot savos starptautiskajos plānos".

RIGA FASHION WEEK programmu veido ne tikai dizaineru kolekciju prezentācijas modes skašu veidā, bet ir arī vesela dažādu pasākumu virkne – izstādes, konkursi, ballītes u.c. pasākumi, kuri ir RFW neatņemamā daļa, un kuri ir vērsti uz apmeklētāju izglītošanu modes jomā, kontaktu dibināšanu un izklaidi. Daži no tiem ir atvērti arī visiem interesentiem.

Šoruden oficiālais RFW klubs ir nakts klubs "Coyote Fly" (Tērbatas ielā 2), kur notiks divas tematiskās ballītes – 28. oktobrī žurnāla „Cosmopolitan" vakars „COSMOPOLITAN Party" un 29.oktobrī sadarbībā ar populāru blogu par modi „Stuff'n'Style" organizētā zīmola „Narciss" ballīte. Klubā „Coyote Fly" notiks arī 15. jubilejas Rīgas modes nedēļas atklāšanas pasākums.

Šoreiz RFW atklāšanas pasākumā notiks jauno modes dizaineru konkursa fināls, performance "ABSOLUT MODE SHOW". RIGA FASHION WEEK katru sezonu dažādos veidos dod iespēju sevi parādīt arī jaunajiem modes māksliniekiem. Konkursa mērķis ir atklāt un atbalstīt jaunus talantīgus modes māksliniekus, kuri spēj radīt jaunus konceptuāli interesantus darbus. Četri konkursa finālisti – Iveta Vilne, Renāte Vītola, Daiga Zvirgzdiņa un Līva Ķauķe-Saule – prezentēs savas konkursa kolekcijas, kā arī vienu tērpu avangarda stilā „Inspired by Absolut", kuru demonstrēs Latvijā populāras personības - Ieva Adamss, Markus Riva, Ksenija Sundejeva un Rihards Lepers. Par labāko ABSOLUT tērpu uzvarētājs saņems speciālo balvu, braucienu uz ABSOLUT dzimteni - Zviedriju, kā arī iespēju iegūt modes un dizaina pieredzi un par labāko kolekciju – balvu no Baltijas modes federācijas - iespēju piedalīties profesionālajos modes pasākumos. Par muzikālo fonu RFW atklāšanas pasākumā rūpēsies saksofonists Jānis Danevičs un DJ Uvis, kā arī kluba „Coyote Fly" dīdžeji. Pēc plkst. 23.00 klubs savas durvis vērs visiem interesentiem.

Modes dizainere Sarmīte Ostaņeviča šoreiz piedāvā rīdziniekiem ne tikai savas jaunākās kolekcijas skati, bet arī modes fotogrāfiju izstādi "Urbānā Renesanse", kas tapusi sadarbībā ar fotogrāfi Aigu Rēdmani, un kuras atklāšana notiks Rīgas modes nedēļas ietvaros, 27. oktobrī muzikālajā teātrī "Ginger & Fred". Visiem interesentiem izstāde būs atvērta no 28. oktobra līdz 7. novembrim.

28. oktobrī Rīgas modes nedēļas ietvaros iepirkšanās centrā "SKY & MORE" notiks muzikālais un modes vakars „Fashion & Music Night @ SKY & MORE", kura laikā skatītāji varēs baudīt trīs priekšnesumus – Iļja Buličeva džinsu kolekcijas stilizēto skati ģitārista Vadima Medvedeva mūzikas pavadījumā, Aleksandra Vasiļenko skatuves tērpu skati, kuri tika veidoti klubu deju šoviem "CULTE BIZARRE", kā arī Mārtiņa Pūpola („Martideas") vakarkleitu kolekcijas skati izpildītājas Elli U dziesmu pavadījumā.

29. un 30. oktobrī galvenajā RFW modes skašu norises vietā - viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvija - notiks oficiālais RFW showroom, kura organizēšana jau trešo reizi uzticēta Latvijas modes mākslinieku interneta veikalam www.CreativeLatvia.com. Showroom būs skatāmi tērpi un aksesuāri no aktuālajām 2011./2012.g. rudens/ziemas kolekcijām, ko piedāvā šīs Modes nedēļas dalībnieki „Narciss", Sarmīte Ostaneviča, „QooQoo" un „SockBox", kā arī citi iemīļoti modes zīmoli, kā „Ringla", „Minus40", „ArtBag", „Vitelli". Showroom telpā būs iespēja ne tikai apskatīt modes preces, bet arī nofotografēties ar stilista piemeklētiem aksesuāriem un saņemt pārsteiguma balvas no www.CreativeLatvia.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV