Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Riga Fashion Week – platforma Latvijas modes attīstībai

EasyGet.lv, 24.02.2012. 17:54

Rīgas modes nedēļa, kAS notiks no 21.-24. martam, septiņu gadu pastāvēšanas laikā ir kļuvusi par vienīgo un veiksmīgāko platformu, kura sniedz vislielāko ieguldījumu Latvijas modes industrijas attīstībai.
Riga Fashion Week – platforma Latvijas modes attīstībai

Par to liecina ar katru sezonu augošā pasākuma popularitāte gan no modes dizaineru un žurnālistu, gan no reģiona iedzīvotāju puses. Strauji pieaugusi interese arī no ārvalstu modes speciālistu puses. Palielinās skašu apmeklētība un pasākuma popularitāte plašākā publikas lokā.

Riga Fashion Week ir modes svētki, kas ne tikai izdaiļo mūsu pilsētas kultūras notikumu kalendāru, bet ir arī profesionālākais pasākums modes dizaineriem Latvijā. Dalība RFW ir kļuvusi par sava veida kvalitātes zīmi, kas apstiprina kolekcijas un dizainera meistarības augsto līmeni. Lai nokļūtu Modes nedēļas dalībnieku sarakstā, dizaineru kolekcijas piedalās stingrā atlasē, konkurence ar katru gadu pieaug. Šajā sezonā Baltijas modes federācija saņēma RFW vēsturē vislielāko pieteikumu skaitu no vietējiem dizaineriem.

Riga Fashion Week ir pamats, kurš sniedz dizaineriem daudzpusīgas attīstības iespējas. Organizatori uz skatēm aicina žurnālistus no vietējiem un pasaulē zināmiem izdevumiem, modes kritiķus, industrijas speciālistus, tirdzniecības sektora pārstāvjus, un esošos un potenciālos klientus. RFW sabiedrībai vēsta par to, ka Latvijā ir mode, kura ir konkurēt spējīga arī ārpus valsts robežām. Daudzi Latvijas modes zīmoli tiek pārdoti ārzemēs, savukārt Rīgā ir palielinājās to veikalu skaits, kuri piedāvā apģērbus no latviešu dizaineriem. Šobrīd nēsāt tērpus no Latvijas dizaineriem ir modē! Tieši Rīgas modes nedēļā tika atklāti daudzi jauni vārdi, kuri ieguvuši atpazīstamu gan Latvijā, gan arī pasaulē.

Tas viss liecina par to, ka modes industrija Latvijā attīstās, projekts ir pieprasīts un sniedz gaidītos rezultātus. Baltijas modes federācija turpina rādīt pasaulei labāko, kas tiek radīts mūsu valstī, galveno vieta Rīgas modes nedēļas programmā atvēlot tieši Latvijas dizaineriem. Šajā Riga Fashion Week sezonā tiks prezentētas tādas Latvijas modes dizaineru un zīmolu nākamās sezonas rudens/ziemas kolekcijas kā Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Sarmīte Ostaneviča, Katja Šehurina („katyakatya shehurina"), „One Wolf" (Agnese Narņicka), „Narciss", „SockBox", "QooQoo", "Red Salt" un dizaineru grupa „Paviljons" (Eliza Ceske, Agnese Narņicka, Artis Štamgūts, Dace Krieviņa-Bahmane, Vita Radziņa un Laura Selecka, Indra Salceviča).

Tradicionālās Rīgas modes nedēļas laikā tiks prezentētas 2012./2013. g. rudens/ ziemas kolekcijas no vadošajiem Latvijas dizaineriem, kā arī no Lietuvas, Igaunijas un Itālijas modes zīmoliem. Sekojiet informācijai www.rfw.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV