Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izcilas un nozīmīgas modes pasaules personas viesosies Ķīpsalā

Easyget.lv, 16.04.2013. 15:19

Piektdien, 19. aprīlī, Ķīpsalā notiks starptautiska konference „Mode un dizains: tendences un perspektīvas”, kurā uzstāsies Lara Aranjo Džilji, Dženija Holoveja un Dženija Satone.
Izcilas un nozīmīgas modes pasaules personas viesosies Ķīpsalā

Modes eksperte Lara Aranjo Džilji ir strādājusi modes nama „Armani” komandā un, pateicoties liktenīgai tikšanās reizei ar modes nama „Prada” pārstāvjiem, vairāk nekā 10 gadus bijusi pazīstamā itāļu augstās modes zīmola „MiùMiù” vadītāja, šobrīd vada Eiropas Dizaina institūta Romā modes katedru.

Konferencē Džilji stāstīs par modes (r)evolūciju pēdējo 30 gadu laikā, tās galvenajiem spēlētājiem, kā arī jauno dizaineru iespējām Romā un pilsētas sniegto atbalstu talantu izaugsmei. Savukārt 20. aprīlī Džilji redzēsim žūrijas sastāvā jauno modes mākslinieku konkursā "Habitus Baltija 2013".

Pirmo darba pieredzi modes pasaulē Džilji ir guvusi pie itāļu dizainera Pino Lančeti, zīmola „Lancetti” radītāja. Par pagrieziena punktu savā karjerā Džilji uzskata 1982. gadu, kad labi pazīstamais itāļu dizaineris Džordžo Armāni un viņa biznesa partneris Serdžo Galeoti piedāvāja viņai kļūt par Silvanas Armāni asistenti un kopīgi attīstīt sieviešu apģērbu līniju „Emporio”. Kopā ar Silvanu Armāni Džilji nostrādāja divpadsmit gadus un šajā laikā ieguva daudzpusīgas zināšanas par dizainu – sākot no džinsu dizaina līdz pat pret-à-porter kolekcijām, no bērnu modes līdz pat aksesuāru dizainam.

Savukārt 1995. gadā liktenīga tikšanās ar modes nama „Prada” pārstāvjiem deva iespēju Džilji kļūt par zīmola „MiùMiù” vadītāju. Kopš 2006. gada Džilji ir Eiropas Dizaina institūta Romā (IED Moda Lab Roma) modes katedras vadītāja.

Londonas modes inkubatora vadītāja Dženija Holoveja stāstīs par veiksmīgu zīmola vadīšanu Lielbritānijā un inkubatora atbalstu jaunajiem dizaineriem.

20. aprīlī Dženiju Holoveju redzēsim žūrijas sastāvā jauno modes mākslinieku konkursā "Habitus Baltija 2013". Londonas modes inkubators „Fashion Enter” papildinās arī izstādes „Mode un tekstils 2013” ekspozīciju.

Dženija Holoveja modes industrijā strādā jau vairāk nekā 25 gadus. Pirms viņa nodibināja savu uzņēmumu „Retro UK”, Dženija strādāja par iepirkumu asistenti „Littlewoods”, iepirkumu vadītāju „M & S” un vecāko iepirkumu vadītāju „Arcadia Group”. Dženija „Retro UK” vadīja desmit gadus, un tā galvenās darbības jomas bija modes zīmolu mazumtirdzniecība un vairumtirdzniecība. Klientu vidū bija lielākais mazumtirgotājs „John Lewis”, „Principles” u. c. 2000. gadā Dženija Holoveja uzsāka konsultāciju biznesu un nodibināja bezpeļņas koncernu „Fashion Enter”, kuru vada jau 13 gadus.

Londonas modes portāla „FashionCapital” galvenajai redaktorei Dženijai Satonei (Jenni Sutton) varēs uzdot visus interesējošos jautājumus par modes zīmola vadīšanu Londonā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV