Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Latvijas Studentu apvienība rīkos paneļdiskusiju “Par reformām augstākajā izglītībā”

Ilze Bertāne, 28.09.2009. 10:07

Šā gada 30. septembrī Rīgas Ekonomikas augstskolā, plkst. 17:30 Latvijas Studentu apvienība (LSA) organizē paneļdiskusiju "Par reformām augstākajā izglītībā", lai ar studentiem apspriestu augstskolu apvienošanas realizāciju, iespējas un draudus.
Latvijas Studentu apvienība rīkos paneļdiskusiju “Par reformām augstākajā izglītībā”

Šobrīd publiskajā telpā izskanējuši dažādi viedokļi par iespējamajām augstākās izglītības reformām. Viena no iespējām ir apvienot augstskolas, par kuru norit visasākās diskusijas, jo tai ir gan piekritēju, gan apšaubītāju.

LSA uzskata, ka nav nozīmes paust viedokli par viedokļiem, kamēr publiskajā telpā nav neviena oficiāla paziņojuma, kurā būtu izskaidrota reformas būtība. Kas tieši tiks reformēts? Cik liels būs finansiālais ieguvums? Kā mainīsies izglītības kvalitātes līmenis? Kā noritēs augstskolu administratīvā aparāta pārstrukturizēšana - šie ir jautājumi, kas plašākai sabiedrībai joprojām nav izskaidroti.

LSA ir aicinājusi atšķirīgu viedokļu paudējus uz paneļdiskusiju, kuras mērķis ir iepazītināt ar izmaiņām, kādas rastos apvienošanas rezultātā.

Paneļdiskusijā piedalīsies augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, Rīgas Stradiņa universitātes rektors Jānis Gardovskis, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Latvijas Kultūras akadēmijas rektors Jānis Siliņš, Latvijas Studentu apvienības prezidente Anna Cīrule, Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis, Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamenta prezidents Artūrs Zeps, Rektoru padomes priekšsēdētāja Tatjana Volkova, Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts un bijušais Latvijas Studentu apvienības prezidents Igors Grigorjevs.

Šajā paneļdiskusijā aicināti interesenti no akadēmiskā personāla, studenti, kā arī plašsaziņas līdzekļu parstāvji, lai diskutētu par izmaiņām un uzdotu sev interesējošus jautājumus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV