Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Festivālā „Staro Rīga” būs aptuveni 50 gaismas objektu

Elīna Dambekalne un Dzintra Āboliņa, 28.10.2009. 16:29

Otrais gaismas festivāls „Staro Rīga” notiks no 14. līdz 18. novembrim un šajās piecās dienās varēs aplūkot aptuveni piecdesmit dažādās tehnikās veidotus vai izgaismotus objektus. Tie būs apskatāmi katru vakaru laika posmā no plkst. 18.00 līdz 23.00. Gaismas objekti atradīsies ielās, parkos, pilsētas laukumos, tos papildinās īpaši izgaismotas namu fasādes, rosinot ieraudzīt pazīstamas Rīgas pilsētas vietas jaunā gaismā. Festivāla objekti atradīsies Vecrīgā un pilsētas centrālajā daļā, festivāla norises teritorijas tālākie punkti būs Andrejsala, Spīķeru kvartāls un „Arēna Rīga”.
Festivālā „Staro Rīga” būs aptuveni 50 gaismas objektu

Festivāls „Staro Rīga” tiek rīkots ar pašvaldības, uzņēmēju un privātās iniciatīvas atbalstu. Gaismas festivālu organizē Rīgas domes Kultūras departaments un pasākumu operators „Untitled”.

Pirmo reizi festivāla maršrutos tiks iekļauti 12 Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas studentu darbi, kas tika izvēlēti īpašā konkursā no jauno dizaineru veidotiem gaismas objektiem.

Festivāla „Staro Rīga” laikā 14. novembrī piecpadsmit Rīgas muzeji iesaistīsies festivāla norisē ar programmu „Muzeju gaismā”, piedāvājot īpašas programmas un ieeju muzejos ar atlaidi.

Rīgas dome un Rīgas domes Kultūras departaments aicina Rīgas pilsētas ēku īpašniekus un privātos uzņēmējus no 14. novembra līdz 18. novembrim kļūt par festivāla dalībniekiem un izgaismot pilsētvides objektus - namus, laukumus, fasāžu elementus. Aicinām pieteikt savu dalību festivālā līdz 5. novembrim, rakstot uz elektroniskā pasta adresi: prese@staroriga.lv  

Papildinformācija: www.staroriga.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV