Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Naktī atdzīvojas Pēterbaznīca

Reinis Rotkalis, 17.11.2009. 13:24

Savā 800 gadu jubilejas gadā notikuma "Staro Rīga" ietvaros Pēterbaznīca dāvanā saņēmusi unikālu gaismas mākslas šovu, ko apmeklētāji novērtējuši kā vienu no spilgtākajiem šī pasākuma gaismas objektiem.

Jau trešo vakaru pēc kārtas vairāku tūkstošu rīdzinieku acis vērstas baznīcas fasādes virzienā, kur lēkājošas gaismas lodes, spocīgi degošas logu ailes, kustīgi portāli, dzegas un karnīzes uzbur simboliskas ainas no baznīcas dramatiskā mūža. Trīsreiz sabrukušais un atkal atjaunotais baznīcas tornis, uzplaukuma un miera periodi, kas mijušies ar karu un kaunpilniem gadiem, tas viss tiek atdzīvināts iespaidīgā krāsu, gaismēnu un dimensiju spēlē.

Kā atzinuši unikālā Pēterbaznīcas sienas gaismas šova "Gaisma stāsta Pēterbaznīcu" veidotāji, grafiskā dizaina aģentūra "GiveUsWork", sajūsma pieaugušo un bērnu sejās ir augstākais iespējamais šova novērtējums:

"Tas bija liels izaicinājums - atdzīvināt Eiropas mēroga kultūras un reliģiskās celtnes vēsturi mūsdienīgā un dinamiskā gaismas šovā. Mēs apzinājāmies, ka to vēros rīdzinieki un ārvalstu viesi laikā, kad visi tik ļoti gaida ko priecīgu un skaistu, tādēļ esam no sirds pateicīgi pat saņemtajām "Staro Rīga" apmeklētāju pozitīvajām atsauksmēm," stāsta aģentūras direktors Artūrs Seilis. Viņš arī sola, ka šodien, 17.novembrī, Pēterbaznīcas šovs būs vēl krāšņāks un efektīvāks par iepriekšējos vakaros redzēto.

Gaismas festivāls "Staro Rīga" norisināsies līdz 18.novembrim un ik vakaru no plkst. 18.00-23.00 var aplūkot vairāk kā 50 gaismas mākslas objektus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV