Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Staro Rīga, staro gadsimtu noslēpumi Farmācijas muzejā

Ilze Viļuma, 17.11.2009. 15:48

„Staro Rīga” atklāšanas dienā – 14.novembrī, kad Vecrīgas nami un parki tika izgaismoti ar dažādu gaismas instalāciju palīdzību, arī Farmācijas muzejā iekvēlojās sveces un vitrāžas, kā arī gaisma rotājās dažādos mākslinieciskos veidojumos – krāsu buduāros, laboratoriju noslēpumainajos eliksīros un dažādu rituālu noskaņu noformējumos.
Staro Rīga, staro gadsimtu noslēpumi Farmācijas muzejā

„Pēc pārrunām ar citu muzeju kolēģiem, varam secināt, ka bijām viens no apmeklētākajiem muzejiem, jo kopsummā uzņēmām ap 300 cilvēku”, stāsta Farmācijas muzeja vadītāja Inta Vegnere. „ Lai gan pēdējo notikumu ietvaros mūsu darbinieku skaits sarucis līdz minimumam, pateicoties brīvprātīgo aktīvai iesaistei pasākumu programmā, varējām nodrošināt pilnvērtīgu sniegumu apmeklētāju izklaidēšanai.„

„Gan lieli gan mazi varēja pārbaudīt savas zināšanas intelektuālos testos, nogaršot vīrišķo un sievišķo – izgaismoto zirnekļu kājiņu kokteili un dažādas dziedinošas tējas, pārbaudīt atjautību tautas dziednieces  konkursos, izzināt  krāsu noslēpumus sarkanās, zilās, zaļās un dzeltenās krāsas gaismas buduāros, kā arī uzticēt kosmosam savas sirdslietas sveču maģijas cellē,” atklāj galvenā speciāliste Ilze Viļuma.

Noslēgumā, mūsu romantiskajā iekšpagalmā, ne viens vien piestāja, lai priecētu acis un dvēseli Teņa Graša izgaismoto vitrāžu starmešos, kā arī atvadoties, dodoties naksnīgajā Vecrīgā caur jaunizveidoto pasāžu, visi varēja baudīt šīs vietas vēsturisko ainu izgaismotos maketus.

Uzklausot apmeklētāju atsauksmes, dzirdējām gaismas pilnas pateicības vārdus un redzējām neviltotas prieka dzirksteles gan bērnu, gan senjoru acīs.

Mēs esam gandarīti par savu veikumu un pateicīgi visiem, kas iesaistījās, palīdzēja un sniedza savu artavu šo gaismas pielieto svētku īstenošanā!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV