Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Spīķeros veiksmīgi noslēgušās Radošās darbnīcas

Anna Salmane, 23.08.2010. 16:48

Sestdien, 21. augustā, svinot Rīgas svētkus, laikmetīgās mākslas muzeja pilotprojekta kim? galerijās un arī pagalmā, notika O!Kartes atvērtās darbnīcas Spīķeros.
Spīķeros veiksmīgi noslēgušās Radošās darbnīcas

Galerijas:

No plkst. 15.00 līdz pat pusnaktij ikvienam apmeklētājam bija iespējams piedalīties un radīt jaunus darbus krāsu, skulptūru, instalāciju, foto, grafiti un performanču darbnīcās.

Iedvesmojoties no tādiem laikmetīgās mākslas meistariem kā Īva Kleina, Niki de Sanfalles, Ervīna Vurmsa, Džeksona Polloka un citiem, tika radītas mirkļa skulptūras un cukura mākslas darbi, „sašautās gleznas", tapa papīra un kartona aplikāciju darbi, nozīmītes un pastkartes, fotogrāfijas ar Jajoi Kusamas „polkas punktiem" rotātā telpā, mainīta telpas izpratne ar pāris tūkstošu balonu palīdzību, un ikviens varēja pārtapt par humanoīdu, ietērpjoties Ernesto Neto stila humanoīda skulptūrā.

Lietus brīžos un līdz vēlai naktij kim? 3. stāva lekciju zālē bija skatāma „Future Shorts" īsfilmu izlase.

Darbnīcu dalībnieki un apmeklētāji varēja iepazīties arī ar kim? galerijās apskatāmajām izstādēm: nīderlandiešu mākslinieka Aldo Krūzes (Aldo Kroese) ūdens skulptūrām izstādē „Svešpieplūde", Maijas Kurševas grafikām un halucinogēnā audio stāsta izstādē „Trīskājains gadījums" un radošās grupas „Orbīta" pārdomām par komentāru nozīmi mākslas darba izprašanā izstādē „Komentāri". Programmas Nr. 14 izstādes aplūkojamas vēl šo nedēļu, līdz 29. augustam.

Rīgas svētku dienā, piedaloties divarpus tūkstošiem apmeklētāju, tika radīts daudz gan mirklīgu, gan paliekošu radošu darbu; paši apmeklētāji priecājās par iespēju tos ņemt līdzi, mājup dodoties, un izteica vēlēšanos, lai šādi pasākumi lieliem un maziem mūsdienu mākslas interesentiem pilsētas svētku un festivālu ietvaros notiktu arī turpmāk.

kim? pateicas radošo darbnīcu atbalstītājiem: O!Kartei, Rīgas domei, Valsts Kultūrkapitāla fondam, Stora Enso un Coca-Cola Hellenic.

Īpašs paldies arī visiem brīvprātīgajiem, kas bija neaizvietojami palīgi plaši apmeklētajā notikumā!

Lasiet vairāk: www.kim.lv

kim? galerijas atbalsta: Kultūras ministrija, Rīgas Dome, VKKF, Aizkraukles banka, Izglītības un kultūras ĢD, Kolonna, DDB, pilnsabiedrība „Spīķeri", Domu Konstrukcijas, Nordic Hotel Bellevue, Eurolines, Latvijas Radio, Live Riga, Veto, Dizaina studija, Delfi, kultura.lv, ind-ex.lv, Riga This Week, Valmiermuižas alus, Mark, Kursas Laiks Zemgales Ziņas

Aviolīnija: airBaltic

Partneri: Foto Kvartāls, Heden, RIXC, VKN, LU Kognitīvo zinātņu un semantikas centrs, ¼ Satori, Skaņu mežs, Latvijas Jaunā teātra institūts, Kinoskola, Nacionālais Kino centrs Rīgas Kinomuzejs, NOASS, Orbīta, META-KAFE u.c.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV